Irving nosio Seltikse, Oladipo "kao špricer" u OT

Viktor Oladipo potvrđuje da je kandidat za igrača koji je najviše napredovao dok Indijana niže dobre rezultate, a Kajri Irving je vodio Boston do nove pobede.

Izvor: MLJ

Nedelja, 24.12.2017.

08:25

Irving nosio Seltikse, Oladipo
Getty Images

Seltiksi su bili bolji od Čikago Bulsa sa 117:92 u partiji u kojoj je Kajri Irving ubacio 25 poena.

"Ankl Dru" je pogađao iz različitih pozicija, iz okreta, u prodorima i na kraju zaslužio pohvale trenera koji je kandidat za trenera godine u NBA - Breda Stivensa.

Kajri je šutirao i trojke 5/7, a najbolju podršku mu je pružio Džejlen Braun sa 20 poena.
"On je jedan od najboljih, pravi plejmejker koji bira prave poteze i donosi prave odluke. Olakšava nam mnoge stvari", rekao je Stivens.

Kod Bulsa je najbolji bio Bobi Portis sa 17 poena. Bostonu su upravo trojke tempirale prednost formiranu naročito u trećoj četvrtini kada su dobili sa 38:18.

Braun je tada pogodio nekoliko trojki i Seltiksi su napravili seriju 13:2 posle čega se Bulsi nisu oporavili do kraja.
Getty Images
Pejsersi su se vratili "iz mrtvih". Gubili su 19 poena razlike i uspeli da preokrenu.

Slavili su posle trilera u kome ih je još jednom predvodio Viktor Oladipo. Sa 123:119 su posle produžetka savladani Bruklin Netsi koji su sezonu otvorili neočekivano dobro zahvaljujući pojačanju iz Lejkersa Diađelu Raselu.

Oladipo je ubacio 38 poena, ali je mladi centar Majls Tarner dao svoj doprinos sa 23 poena, devet skokova i čak šest blokada čime je izjednačio rekord karijere.

Gubili su i sa 19 razlike nakon serije Netsa 11:2 u drugoj četvrtini i uspeli da do osam i po minuta pre kraja košem Lensa Stivensona povedu sa 85:84. Do kraja je bilo napeto i otišlo se u produžetke u kojima je siguran bio Oladipo sa linije penala i sa četiri pogođena bacanja na pola minuta do kraja rešio meč.

Bojan Bogdanović je ubacio 17 poena pored Tarnera i Oladipa, a Demare Kerol koji je u produžetku pogodio za izjednačenje 119:119 je meč završio sa 20 poena.
Tanjug / AP Photo/Alex Brandon
Crnogorski centar Nikola Vučević polomio je prst na utakmici Orlando Medžika i Vašington Vizardsa 130:103. Biće van stroja bar šest do osam nedelja što je pored poraza još gora vest za navijače "Magije".

To je značilo veliki maler za Orlando koji je u odnosu na prvu utakmicu ostao bez četvorice od pet startera - Erona Gordona, Evana Furnijea, Terensa Rosa i sada Vučevića.

Jedini nepovređen je Elfrid Pejton i sa drugom petorkom nije mogao da se suprotstavi Bredliju Bilu koji je verovatno u najboljoj formi poslednjih sezona i Džonu Volu koji igra na ol-star nivou već godinama.

Međutim, najefikasniji kod pobednika bio krilni centar Majk Skot sa 18 poena, Oto Porter je dodao 17, koliko i Bredli Bil. Vol je imao dabl-dabl sa 10 poena i 13 asistencija.

Medžik je predvodio Pejton sa 30 poena, a u odsustvu ostalih startera, zablistao je Mario Hezonja koji je dugo bio u potpuno drugom planu. Hrvatski bek je ubacio 16 poena, ali uz 7/15 iz igre.
Getty Images
U ostalim utakmicama Šarlot je bio bolji od Milvoki Baksa sa 111:106, Atlanta je savladala Dalas sa 123:119. Entoni Dejvis i Demarkus Kazins su pobedili Gorana Dragića i njegov Majami sa 109:94, dok je Rasel Vestbruk slavio protiv Jute Džez 103:89.

Portland se oporavio od poraza protiv Denver Nagetsa kod kuće i pobedio je Los Anđeles Lejkerse sa 95:92. U odsustvu Lilarda Blejzerse je predvodio Moris Harkles sa 22 poena dok je Kajl Kuzma, jedan od boljih mladih igrača za "Jezeraše" upisao 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: