MOK neumoljiv – doživotne suspenzije za 11 Rusa

Međunarodni olimpijski komitet doživotno je suspendovao još 11 ruskih sportista jer su prekršili doping pravila na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014.

Izvor: MLJ

Petak, 22.12.2017.

18:50

MOK neumoljiv – doživotne suspenzije za 11 Rusa
Getty images

Među njima su Ivan Skobrev, dvostruki osvajač medalje u brzom klizanju na Igrama u Vankuveru 2010, kao i Artjom Kuznjecov, takođe takmičar u brzom klizanju.

Suspendovani su i osvajači srebrnih medalja u sankanju u Sočiju, Tatjana Ivanova i Albert Demčenko, kros kantri skijaši Nikita Krokov, Aleksander Besmertnjih i Natalija Matveva, takmičari u bobu Ljudmila Udobkina i Maksim Belugin, kao i hokejaši Tatjana Burina i Ana Šuhukina.

Njima su oduzete medalje i zabranjemo im je da učestvuju na budućim Olimpijskim igrama, saopštila je Disciplinska komisija MOK. Te odluke donete su u sklopu istrage Komiteta o dopingu ruskih sportista na ZOI u Sočiju.

MOK je ranije ovog meseca zabranio Rusiji da učestvuje na Igrama u Pjongčangu sledeće godine.

Na Igrama u Pjongčangu moći će da učestvuju samo oni sportisti iz te zemlje koji su pozvani od strane komisije MOK-a, ali u neutralnoj formi, odnosno bez zastave i himne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: