Najbolji fudbaler u Premijer ligi?

Kevin de Brujne, fudbaler Mančester Sitija, za sada igra jednu od najboljih sezona u karijeri i glavnu je pokretač moćnog napada "Građana".

Izvor: PT

Ponedeljak, 18.12.2017.

19:00

Najbolji fudbaler u Premijer ligi?
Getty images

Ekipa Pepa Gvardiole ima čak 17 pobeda na prvih 18 utakmica i nalaze se ubedljivo na prvom mestu Premijer lige sa 11 bodova više od gradskog rivala.

Zasluge za ovakve partije idu celoj ekipi, ali u pobedi Mančester Sitija nad Liverpulom (5:0), Čelsijem (1:0), Arsenalom (3:1), Mančester Junajtedom (2:1) i Totenhemom (4:1), izdvaja se jedan igrač – Kevin de Brujne.

U svih pet mečeva protiv najjačih rivala, Belgijanac je bio proglašavan za igrača utakmice, što je ogroman pokazatelj koliko je De Brujne važan za tim Gvardiole.

Kevin de Brujne je ove sezone odigrao svih 18 utakmica za "Građane" u Premijer ligi, a učinak mu je – šest golova i osam asistencija. U ligi šampiona je postigao jedan gol, uz pet asistencija.

Nema sumnje da je Belgijanac jedan od najboljih igrača, a ako ne i trenutno najbolji u engleskom šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: