Finale Kupa: Partizan 74. ili Šabac prvi trofej?

Vaterpolisti beogradskog Partizana i Šapca u nedelju uveče će na bazenu u Bečeju odlučiti o pobedniku Kupa Srbije.

Izvor: B92, www.vaterpolovesti.com

Nedelja, 17.12.2017.

12:25

Finale Kupa: Partizan 74. ili Šabac prvi trofej?

Šapčani su u polufinalu eliminisali ekipu Niša, najprijatnije iznenađenje kupa, tek posle izvođenja peteraca (10:9), Partizan je do finala došao lakše.

Crvena zvezda se držala do poluvremena, na kraju je ekipa Stefana Ćirića slavila rezultatom 11:5. Poslednje dve četvrtine branioci trofeja dobili su rezultatom 8:2.

Niko nije očekivao ovako ubedljivu pobedu u polufinalu, ali ipak krajnji rezultati nije realan odnos snaga. Ključ uspeha bio je u našoj dobroj odbrani sa igračem manje. Dobrom odbranom dobili smo sigurnost u napadu, Zvezdu smo 'probijali' i 'lomili' šutevima sa spoljnih pozicija rekao je posle pobede nad gradskim rivalom Ćirić.

Očekuje nas duel sa Šapcem, ekipom koja mnogo ulaže i sigurno je da nam neće biti lako. Utakmica sa Zvezdom za posledicu ima i veliko emotivno pražnjenje, pa moramo dobro da se odmorimo,“ kaže trener Partizana pred 34. finale nacionalnog Kupa u istoriji ’crno-belih’.

Partizan je trofej u Kupu osvajao 25 puta, ekipa Šapca izborila se za svoju prvu priliku da osvoji trofej.

Nama će biti mnogo lakše jer nemamo šta da izgubimo. Pružićemo najjači mogući otpor. Tražićemo svoju šansu, pa ukoliko se ona ukaže moraćemo da je iskoristimo,“ kaže Mirsad Zajmović, trener Šapčana.

Finale Kupa Srbije za vaterpoliste u Bečeju igra se u nedelju od 20.30, pre toga, od 18 časova, za trofej Kupa Srbije kod devojaka igraće vaterpolistkinje Crvene zvezde i Palilule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: