442: Najbolji je Mesi, u top 10 i Modrić

Kristijano Ronaldo je nedavno proglašen najboljim igračem 2017. godine, osvojio je petu Zlatnu loptu, ali ne i priznanje svih.

Izvor: MLJ

Subota, 16.12.2017.

16:17

442: Najbolji je Mesi, u top 10 i Modrić
Getty Images

Portal "FourFourTwo" iznosi razloge zbog kojih je Argentinac Lionel Mesi najbolji igrač 2017. godine u njihovom izboru.

Mesi je dao najviše ligaških golova tokom tekuće godine, 39, pet više od bilo koga drugog iz "liga petice". Uz to je imao i deset asistencija.

Međutim, rezultati Barselone pre leta mu ne idu u prilog. Porazi u Ligi šampiona i Realova evropska titula nisu išli u prilog Argentincu.

Treba se setiti da je tokom proleća Nejmar još uvek bio deo moćnog "MSN" paketa u napadu Barselone koji se prema oceni "442" sveo samo na Mesija nakon odlaska Brazilca u Pari Sen Žermen.

Barsa je tokom leta bila na udaru kritika, pojačanja nisu bila dovođena, od Kutinja iz Liverpula nije bilo ništa, a skupi Dembele se nije pokazao kao jaka utešna nagrada za odlazećeg Nejmara.

Sve to je vodilo problemima katalonskog kluba koji se okrenuo Argentincu. Mesi je uzvratio sa 17 golova do sada, Valverde u promenjenoj formaciji igra dobro i sa 4-4-2, pa i u situacijama kada Mesi igra iza Suaresa.

Ronaldo tokom čitave jeseni u LaLigi ispaljuje "ćorke" pa drugi deo godine govori u prilog argentinskog fudbalera koji je odveo svoju reprezentaciju i na Mundijal u Rusiji.

Portugalac je u izboru "442" na drugom mestu, treći je Nejmar, četvrti Robert Levandovski, peti je De Brejne, a prvih deset upotpunjuju Modrić, Kante, Obamejang, Aguero i Kavani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: