Zidan: Braniću Benzemu do smrti

Trener Real Madrida Zinedin Zidan kaže da će po svaku cenu braniti napadača Karima Benzemu, koga uprkos kritikama smatra jednim od najboljih na svetu.

Izvor: MLJ

Subota, 16.12.2017.

13:30

Zidan: Braniću Benzemu do smrti
Getty Images

Benzema je do sada dao samo pet golova u svim takmičenjima za Real.

Kada se tome doda i slaba forma Kristijana Ronalda tokom jeseni u domaćem šampionatu, "Kraljevskom klubu ne ide dobro u Španiji. Ipak, očekuje ih finale Svetskog klupskog prvenstva u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Uzbuđeni smo zbog mogućnosti da nosimo kući još jedan trofej. Ovde smo zbog toga i nedelju dana smo tu spremajući se za finale. Šanse u finalu su 50-50, to je jedna utakmica i mislim da nema favorita. Istorija ne znači ništa u finalu", kaže Zidan koji dodaje da Real nije igrao loše protiv Al Džazire koja je pružila ozbiljan otpor Madriđanima.

Za Gremio, protivnika u finalu kaže da su tehnički dobar i fizički jak tim koji igra brze kontre, a zanimljiv je bio njegov odgovor na pitanje koji se tiče francuskog napadača Karima Benzeme.

"Moramo da igramo dobro, ali još uvek napredujemo. Hoće li igrati Benzema? Ne slažem se sa kritikama, ali to nema veze. Ono što mene interesuje nisu samo golovi. Karim je drugačiji igrač, on neće da postigne 50 golova, ali radi druge stvari. Dopada mi se ono što radi za tim. Ovo je tim i Karim je jedan od najboljih. Braniću ga do smrti!", rekao je Zidan.

Obrazložio je da bi slično postupio i kada bi se javnost "obrušila" na nekog drugog igrača iz ekipe, a dodaje da je zadovoljan i Garetom Bejlom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: