Frum: Nevin sam, koristim lek za astmu

Britanski biciklista Kris Frum demantuje da je bio dopingovan na španskoj Vuelti ove godine.

Izvor: AK

Četvrtak, 14.12.2017.

14:09

Frum: Nevin sam, koristim lek za astmu
Foto: Getty images

Frum je bio pozitivan na doping testu, u mokraći mu je registrovan previsok nivo salbutamola, supstance koja se koristi u lečenju astme.

Prema pravilima Svetske antidoping agencije (WADA), dozvoljena količina salbutamola za sportiste je 1.000 nanograma po mililitri, a 32-godišnji Frum je imao dvostruko više, prenose Gardijan i Mond.

"Cela situacija me je šokirala. Sve ovo se negativno održava na moj ugled. Nisam nikakva nedozvoljena sredstva koristio. Od detinstva imam problem s astmom, zbog čega koristim lek salbutamol, ali uvek sam uzimao dozvoljenu količinu i svi su s tim upoznati. Siguran sam da sam sve radio ispravno i zbog toga nemam od čega da strahujem. Jedva čekam da se završi proces ispitivanja i da se skine ljaga s mog imena", rekao je Frum.

Britanac je četvorostruki šampion Tur d'Fransa, kaže četevorstruki osvajač Tour de Francea, a na Vuelti je slavio upravo ove godine, prvi put u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: