Skandal u biciklizmu – Frum pao na doping testu!

Britanski biciklista Kristofer Frum pao je na doping testu tokom trećeg Grand tura u sezoni – španske La Vuelte.

Izvor: PT

Sreda, 13.12.2017.

16:14

Skandal u biciklizmu – Frum pao na doping testu!
Getty Images

Jedan od najdominatnijih vozača u prethodnih nekoliko godina imao je dvostruko više Salbutamola nego što je dozvoljeno.

Kako pišu svetski mediji, Salbutemol pomaže prilikom lečenja astme i dozvoljena količina u sportu je 1000 ng/ml (nanogram po mililitru).

Poznato je kako Frum ima problema sa astmom, a prema njegovim rečima povećao je dozu, ali i da nije prešao granicu.

"Moja astma se pogoršala tokom Vuelte i pratio sam savete lekara koji mu je rekao da povećam dozu Salbutamola. Ali naravno, gledao sam da ne uzimam veću dozu nego što je dozvoljeno", rekao je Frum.

U testu urina Frumu je nađeno 2000 nanograma po mililtru Salbutamola, što je kao što smo rekli, duplo više od dozvoljenog.

Britanac je ovog leta uspeo da osvoji dva velika Grand tura, pošto je u julu trijumfovao na Tur d'Fransu, a u septembru na La Vuelti.

Jedan od najboljih sprintera s kraja prošle decenije, Alesandro Petaki, bio je suspendovan zbog istog razloga na 12 meseci, dok je italijanski biciklista Dijego Ulisi 2014. godine suspendovan na devet meseci.

Frumu preti suspenzija, dok postoji velika mogućnost da će mu oduzeti titulu na Trci kroz Španiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: