Besni na Javni servis zbog TV prenosa "večitih"

Vaterpolo klubovi Nais i Šabac poslali su protesno pismo Radio-televiziji Srbije, nezadovoljni što se njihova utakmica u Kupu neće prenositi na Javnom servisu.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

23:21

Besni na Javni servis zbog TV prenosa
Foto: StarSport

Nišlije i Šapčani protestuju jer će Javni servis prenositi drugi polufinalni meč, derbi duel između Partizana i Crvene zvezde.

"Odluka RTS-a da od dve utakmice polufinala vaterpolo kupa Srbije prenosi samo jednu, i to meč Partizan – Crvena zvezda, duboko nas je pogodila i sportski povredila i želimo da ovim putem uložimo javni protest i da Vam kao javnom servisu postavimo nekoliko pitanja", stoji u pismu dva kluba upućenom RTS.

Klubovi iz Niša i Šapca zahtevaju odgovor "po kom pravu je RTS preokrenuo volju žreba pa u polufinalnoj večeri par jedan igra posle para dva". Takođe, postavljeno je pitanje i zašto se prenosi utakmica Partizan – Zvezda, a ne Šabac – Nais.

"Da li ste Vi javni servis gradjana Srbije ili pokrovitelj vaterpolo klubova Partizan i Crvena zvezda i s kojim su to TV pravom navijači dva beogradska kluba privilegovani u odnosu na navijače VK Nais i VK Šabac", navodi se.

Dva kluba su upitala RTS da li su plasmani Naisa i Šapca na završni turnir sportski manje vredni ili medijski manje atraktivni.

"Ako je ovo poslednje u pitanju, podsetićemo vas da su tribine plivališta u Šapcu i Nišu gotovo uvek pune, a da su po zvaničnim podacima VSS upravo Nais i Šabac dva kluba sa najviše gledalaca u Srbije", dodaje se, uz "sportski pozdrav iz tamo neke unutrašnjosti".

Podršku klubovima pružila je Nacionalna koalicija za decentralizaciju, koja je u pismu dostavljenom agenciji Beta navela da je odluka uredništva RTS "neprihvatljiva" i da "ilustruje centralizaciju javnog servisa za koju svi jednako plaćaju pretplatu".

Nacionalna koalicija za decentralizaciju, takođe, zahteva od RTS-a da se odgovori na protesno pismo klubova i da se ne ignorišu njihovi zahtevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: