Milojević: Za derbi se živi, za bodove se igra

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević kaže da je večiti derbi utakmica koja nosi veći emotivni naboj od ostalih utakmica, ali isti broj bodova.

Izvor: MLJ

Utorak, 12.12.2017.

13:37

Milojević: Za derbi se živi, za bodove se igra
StarSport

Prema njegovim rečima, to je "utakmica za koju se živi i nešto više od igre", a posle popodnevnog treninga će odlučiti ko će igrati u sredu protiv Partizana.

"Osim Radonjića svi su na raspolaganju i drago mi je da kao trener mogu da izaberem jedanaestoricu koji će sutra izaći na teren. Oni znaju da moram da donesem odluku ko će početi, a ko će sedeti na klupi. Često se dešava da oni koji nisu ni u protokolu zaslužuju da igraju, ali zbog taktičkih zamisli nisu se našli na terenu. To su neke slatke muke i drago mi je što su moji igrači napravili takvu situaciju", rekao je Milojević na konferenciji pred utakmicu.

Zvezda u drugi deo seozne može da uđe sa prednošću od čak 12 bodova ukoliko u sredu u Humskoj pobedi Partizan. Takmičarski gledano, Milojević kaže da neće biti kalkulacija jer derbi nosi više emocija, ali ne i bodova na tabeli.

"Nemojte da mislite da smo mi rasterećeni pred ovaj meč. Ako verujete da bodovna razlika može da utiče na nas da se opustimo to uopšte nije tačno. Igramo kao da sutra počinje prvenstvo, moji igrači znaju da takav stav imam i isto tražim i od njih. Sutra je potpuno drugačija utakmica i ukoliko mi budemo previše razmišljali i kalkulisali to neće biti dobro. Taktički ne mislim da možemo da iznenadimo svog rivala, dovoljno dobro se poznajemo. Ovo je utakmica koja u prvenstvu donosi tri boda, kao i svaka druga, tako joj pristupamo", kaže Milojević.

Milojević sumnja da će derbi biti atraktivan za gledanje jer je malo koji derbi takav. "One su uglavnom tvrde i taktičke utakmice. Takav je slučaj i sa derbijima u inostranstvu. U ovakvim mečevima je ulog malo veći", objašnjava trener Zvezde koji još uvek ne razmišlja o svođenju jesenjih računa, ali ni o odlasku Ričmonda Boaćija.

"Kada se završi polusezona moći ćemo da napravimo analizu svega što smo uradili. Imamo mnogo imena već sada u opticaju za pojačanja, a sećate se da sam letos rekao da ću biti najsrećniji 31. avgusta kada se prelazni rok završi. Već sada se dosta piše o odlasku našeg napadača Ričmonda Boaćija. Ja sam jako dobar sa njim i nije mi rekao da ide iz kluba. Sada mogu da kažem samo da ćemo biti slobodni do 9. januara, biće vremena za odmor, a nakon derbija ćemo moći detaljnije da pričamo o planovima za prolećni deo sezone", kaže Milojević.

Utakmica između Zvezde i Partizana se igra u sredu od 18 časova na stadionu u Humskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: