"Bilo bi dobro da je pravi 'mali gradski derbi"

Trener fudbalera Rada Slađan Nikolić rekao je da je Čukarički favorit u predstojećem kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 12.12.2017.

12:19

Starsportphoto

Nikolić je istakao da njegova ekipa na Banovo brdo neće ići sa belom zastavom.

Fudbaleri Rada u poslednjoj utakmici jesenjeg dela šampionata u sredu gostuju Čukaričkom.

"Lepo zvuči kad se kaže 'mali gradski derbi', ali lepo bi bilo da smo i mi u vrhu kao Čukarički. Onda bi bio pravi derbi. Ovako, Čukarički je favorit zbog situacije u kojoj se mi nalazimo, a ujedno i oni. Igraju na svom terenu i sigurno je da su favoriti", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Ekipa sa Banjice je poslednja na tabeli sa 14 bodova, dok je Čukarički šesti sa 35.

"Mi jesmo u teškoj situaciji, ali nije ovo nama prvi put, već imamo dovoljno iskustva. Moramo da idemo na Banovo brdo da se nadigravamo, da ne idemo sa belom zastavom, nego da probamo da izvučemo maksimum. Iskreno da vam kažem, možda rezultatski stojimo loše, bodovno da, ali ima nade u našoj igri. Probaćemo da izvučemo povoljan rezultat na Banovom brdu", rekao je Nikolić.

Trener Rada je istakao da njegova ekipa ne sme da se preda kada je reč o borbi za superligaški status.

"Ja, kao šef stručnog šraba, igrači i ceo klub, ne smemo da se predamo, ne smemo da kažemo da je sve gotovo, ima puno da se igra. Borićemo se do kraja i probaćemo da sačuvamo ono što pripada ovom fudbalskom klubu, a to je igranje i sledeće godine u Superligi", rekao je Nikolić.

Nikolić je naveo da će nakon sutrašnje utakmice igrači biti slobodni najverovatnije do 9. januara.

"Probaćemo malo da se pojačamo, a igrači treba da se spreme i vrate sa puno vere da možemo da se izborimo za superligaški status", rekao je trener Rada.

Utakmica između Čukaričkog i Rada igra se sutra od 15.00 na Banovom brdu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: