Murinjo: Dune vetar i padnu; Pep: Nikad "autobus"

Menadžeri Mančester junajteda i Sitija, Žoze Murinjo i Pep Gvardiola, podgrejali su maksimalno atmosferu uoči gradskog derbija u nedelju (17:30).

Izvor: AK

Nedelja, 10.12.2017.

10:53

Murinjo: Dune vetar i padnu; Pep: Nikad
Foto: Getty images

"Crveni đavoli" dočekuju "Građane" na Old Trafordu sa osam bodova zaostatka u borbi za prvo mesto u Premijer ligi.

Uoči 175. međusobnog susreta, Siti ima 14 pobeda i samo jedan remi u 15 kola, a pobedom na "Teatru snova" bi otišao na +11 i možda već sad rešio šampionsku trku.

Kvota na Junajted je 2,95, na nerešeno 3,35, a na Siti 2,40. Pogledajte sve MOZZART kvote za mančesterski derbi.

"Polako. Izgubili, pobedili ili remizirali sigurno nećemo sad osvojiti prvenstvo. Tek je decembar", rekao je Gvardiola.

Španac nema nameru da "brani" stečenu prednost na Old Trafordu, a prilikom komentarisanja stila igre je uspeo da "potkači" rivala s klupe najvećeg konkurenta.

"Nikad nisam gajio defanzivni fudbal. Ja volim da igram, volim kad moj tim ima loptu i tako ćemo se postaviti i u ovoj utakmici. Prestao bih se baviti ovim poslom kad bih parkirao autobus u svoj šesnaesterac", rekao je Španac i tako "bocnuo" Murinja, specijalistu za defanzivni fudbal.

"I kad sam bio trener B tima Barselone, gajio sam tu filozofiju. Nikad se to neće promeniti i moje ekipe će uvek tako igrati. Ne želim da kažem da je moj stil bolji od nečijeg. Svaki trener ima svoj način igre, a jedino merilo su rezultati", dodao je Pep.

Gvardiola i Murinjo su stari rivali, vodili su žestoke bitke i kao treneri Barselone i Real Madrida, a ovo će im biti 20. susret. Portugalac je slavio samo četiri puta, upola manje od Španca.

Prethodnih 19 okršaja je obeležila grupa igra njihovih timova, viđena su 73 žuta i čak devet crvenih kartona. Murinjo se uoči ovog meča plaši simuliranja rivala.

"Rekao bih da vrlo lako gube ravnotežu. Dune malo jači vetar i oni svi padaju. To mi je baš čudno", u svom je stilu rekao Portugalac.

Junajted će u derbiju biti oslabljen neigranjem svog ključnog igrača Pola Pogbe, zbog crvenog kartona protiv Arsenala (3:1) u prošlom kolu, a nema ni povređenog štopera Erika Bajia.

S druge strane, Gvardiola je već duže vreme bez Džona Stonsa i Benžamina Mendija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: