CSKA silan, Grin promašio produžetak u Tel Avivu

Košarkaši CSKA ubedljivo su savladali Bamberg 92:76, dok je Makabi savladao Valensiju 94:91, u 11. kolu Evrolige.

Izvor: AK

Četvrtak, 07.12.2017.

21:53

CSKA silan, Grin promašio produžetak u Tel Avivu
Foto: EPA/JIM HOLLANDER

"Armejci" su zabeležili devetu pobedu i nastavili trku sa Olimpijakosom za prvo mesto na tabeli.

Rusi su meč prelomili na prelazu između poslednje dve četvrtine, serijom 29:12 su stekli nedostižnih 19 poena prednosti.

CSKA je do treće uzastopne pobede predvodio Nando de Kolo sa 20 poena uz četiri asistencije i tri ukradene lopte.

Odlično ga je pratio Vil Klajburn sa 15 poena i devet skokova, dok su dvocifren učinak imali još Serhio Rodriges sa 15 poena uz sedam asistencija, te Semen Antonov i Kori Higins sa po 12 poena.

Najefikasniji u redovima Bamberga bio je Ogustan Rubit sa 16 poena, dok je 13 dodao Riki Hikmen. Bamberg je doživeo šesti poraz, treći u poslednja četiri meča, pa je van plej-of zone.

Znatno dramatičnije je bilo u Tel Avivu gde je Makabi kontrolisao ritam meča do same završice, ušao u poslednji minut sa 90:81, a onoda umalo prokockao pobedu.

Vil Tomas sa četiri poena, te Aron Dornekamp i Sem van Rsom trojkama dovode Špance na samo tri poena zaostatka, Majkl Rol gubi loptu 13 sekundi pre kraja i Valensija dobija napad za produžetak, ali Erik Grin ne uspeva da pogodi trojku.

Makabi je do sedme pobede predvodio Pjer Džekson sa 21 poenom uz četiri asistencije, u stopu ga je pratio Dešon Tomas sa 20, dok je Atrsjom Parahuskis dodao 14, a Noris Kol ubacio 12 uz pet skokova i četiri proigravanja.

S druge strane, tragičar Grin je bio najefikasniji u timu Valensije sa 24 poena i sedam asistencija, 15 je postigao Fernando San Emeterio uz pet skokova, dok je 11 dodao Giljem Vives.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: