Krstajić: Nikako euforija, Kostarika je najvažnija

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da će početak Svetskog prvenstva i utakmica protiv Kostarike biti od ključnog značaja.

Izvor: B92

Petak, 01.12.2017.

18:44

Krstajić: Nikako euforija, Kostarika je najvažnija
Starsportphoto

"Mislim da je nama mnogo važan početak, prvi meč protiv Kostarike, meč koji gotovo po pravilu usmerava dalji tok šampionata. Moramo biti na zemlji i posvećeni kao što smo to bili u kvalifikacijama, da razmišljamo o prvom rivalu, a onda nam neće pobeći ni Švajcarska, odnosno Brazil", rekao je Ivanović posle žreba u Moskvi.

Srbija će igrati u Grupi E na Svetskom prvenstvu sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom.

"Na Mundijalu nema slabih reprezentacija, svaka selekcija dolazi sa visokim ambicijama. Brazil je uvek i svuda favorit, ali to ne znači ništa na ovakvim turnirima", kazao je kapiten srpskog tima.

Ivanović je gledao žreb u Moskvi, posle čega se uputio u trening kamp svog kluba Zenit iz Sankt Peterburga.

Vršilac dužnosti selektora fudbaske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da će nacionalni tim imati svoje ambicije u Rusiji, kao i svaka druga reprezentacija.

"U završnici najvećeg planetarnog takmičenja nema loših reprezentacija, a sve selekcije koje su ostvarile plasman doći će u Rusiju da izraženim ambicijama. Tako i Srbija", rekao je Krstajić.

Po njegovim rečima, učešće na Svetskom prvenstvu je "privilegija" za srpski fudbal.

"Za srpski fudbal je prvo velika privilegija da se nalazi u ovako odabranom društvu, među 32 najbolje selekcije sveta", naveo je Krstajić.

On je istakao da je zadovoljan grupom.

"Brazil je uvek favorit, ne samo u grupi nego i za osvajanje titule prvaka sveta, a respekt zaslužuju i Kostarika i Švajcarska. Na ovakvim turnirima prva utakmica je od velike važnosti, tako i mi gledamo na duel sa Kostarikom. Želimo prvo da se dobro pripremimo, da imamo atmosferu u i oko reprezentacije koja će nam pomoći da ostvarimo svoje želje. I ne treba nam sada euforija, spustimo loptu na zemlju i uradimo sve što je potrebno kako bismo spremno otišli u Rusiju i na pravi način ušli u meč sa Kostarikom", rekao je Krstajić.

Svetsko prvenstvo će biti održano od 14. juna do 15. jula sledeće godine u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: