HNS zabranio minut ćutanja za Praljka

Hrvatski fudbalski klubovi Hajduk iz Splita i Osijek odustali su od minuta ćutnje za bivšeg hrvatskog generala Slobodana Praljka.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2017.

17:30

HNS zabranio minut ćutanja za Praljka
YTSS

Odustalo se od ideje zbog moguće kazne UEFA.

Kako piše Dalmatinski portal, Hajduk i Osijek su se dogovorili da pre međusobnog meča u sredu odaju počast čoveku koji je izvršio samoubistvo u Hagu, ali je takav potez zaustavio Hrvatski fudbalski savez (HNS).

U protokolu je već bilo zapisano da će se održati minut ćutnje, a onda je delegat Zoran Pandža stopirao takvu odluku iz straha od reakcije UEFA jer stalno kažnjava političke poruke.

Zato su navijači sa tribina iskazali podršku generalu koji je u sudnici popio otrov jer je osudjen za ratne zločine u Bosni i Hercegovini. Hajduk je pobedio Osijek 3:1 i prošao u polufinale Kupa Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: