Denver bez poraza kada je Jokić agresivan

Denver Nagetsi imaju skor od pet pobeda i niti jednog poraza, u utakmicama u kojima srpski košarkaš Nikola Jokić šutne na koš više od 15 puta.

Izvor: PT

Četvrtak, 30.11.2017.

12:35

Denver bez poraza kada je Jokić agresivan
Getty Images

Kada centar Nagetsa šutne manje od toga, tim iz Kolorada ima skor od šest pobeda i devet poraza, što dosta govori u kojem bi smeru trebalo da ide ova franšiza.

Kada je Jokić agresivan u napadu, u smislu da traži loptu, da želi da on reševa, ekipa Majka Malouna ima stoprocentan učinak.

Koliko ovo može da bude važno, govori nam podatak, da aktuelni MVP lige Rasel Vestbruk ima obrnutu statistiku.

Recimo, kada Vestbruk šutne više od 20 puta na koš, ekipa Oklahome gubi u velikom procentu, skoro 90 odsto, pošto je on u ovakvoj ekipi gde ima Pola Džordža i Karmela Entonija mnogo korisniji kada ih razigrava.

Sa druge strane, kada šutne manje od 20 puta, Oklahoma ima samo jedan poraz.

Jokić još uči da bude lider tima i u narednom periodu bismo trebali da očekujemo veću agresivnost od njega, pogotovo što se Pol Milsap povredio i odsustvovaće sa terena najmanje dva meseca.

Ukoliko budemo gledali agresivnog Jokića, vrlo je verovatno da će i skor Denvera biti mnogo bolji (trenutno su na 11/9).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: