Preokret PAO protiv Reala, pobeda CSKA u Malagi

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na svom terenu Real Madrid sa 82:80 (23:28, 17:26, 24:15, 18:11) u utakmici devetog kola Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

23:00

Preokret PAO protiv Reala, pobeda CSKA u Malagi
Getty Images

Grčki tim je četvrti na tabeli sa šest pobeda i tri poraza, dok je Real sada peti sa jednim porazom više.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kej Si Rivers sa 20 poena, Džejm Gist je dodao 15, a Nik Kalates tri poena manje. U redovima Reala istakao se Luka Dončić sa 17 postignutih poena.

Real je bolje počeo utakmicu, na poluvremenu je imao 14 poena prednosti, ali je Panatinaikos u nastavku uspeo da preokrene rezultat i slavi.

Panatinaikos je smanjivao prednost Reala i na kraju se bolje snašao u neizvesnoj završnici. Odlučujuće poene na meču postigao je Gist sa linije za slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja. Real je imao poslednji napad i šansu za trijumf, ali ga nije iskoristio.

Grčki tim u narednom kolu dočekuje Malagu, a Real na svom terenu igra protiv Crvene zvezde.
Foto/Printscreen
CSKA je na gostovanju savladala Unikahu sa 89:80 i tako došla do sedme pobede u ovom takmičenju zadržavši prvo mesto na tabeli.

’Armejci’ su imali prednost tokom celog meča, da bi se španski tim probudio i sredinom trećeg kvartala preokrenuo rezultat u svoju korist.

Velika borba viđena je u poslednjem kvartalu, ali je ekipa Dimitrsa Itudisa zaigrala bolje u završnici i upisala novu pobedu.

Serhio Rodriges predvodio je svoj tim, na gpstovanju u Malagi, sa 21 poenom, a pratili su ga Kori Higins sa 14, Nando De Kolo i Andrej Vorončević sa po 13 poena.

Kod Unikahe se istakao Džejms Augustin sa 18 poena, uz devet skokova. Dragan Milosavljević je za 23 minuta na parketu upisao samo četiri poena, dok se Nemanja Nedović nije upisao u strelce.

CSKA u narednom kolu gostuje Bambergu, dok Malaga ide u goste Baskoniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: