MOK pod pritiskom da zabrani Rusima ZOI 2018.

Predsednik MOK Tomas Bah pozvao je da se prestane sa pritiscima na organizaciju povodom moguće zabrane ruskim sportistima da učestvuju na ZOI u Pjongčangu 2018.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2017.

15:11

MOK pod pritiskom da zabrani Rusima ZOI 2018.
Foto: Getty images

Bah će 5. decembra predsedavati sastanku Izvršnog odbora MOK, na kome bi Rusija mogla da bude izbačena sa predstojećih Zimskih igara zbog navodnog sistematskog dopinga njenih sportista uz pomoć države na prethodnim igrama, u Sočiju 2014

Predsednik MOK je ovog meseca kritikovao "neprihvatljive" zahteve za sveobuhvatnu suspenziju Rusije, dok dve komisije istražuju doping program u Sočiju.

Do sada je 10 ruskih sportista diskvalifikovano. Bah je u svom govoru upozorio one "sa bilo koje strane... koji pokušavaju da izvrše pritisak".

"Oni neće biti u pravu", dodao je Bah koga smatraju "saveznikom" Rusije.

Ruski zvaničnici su nedavno zapretili da u slučaju suspenzije neće biti televizijskog programa sa takmičenja u Pjongčangu i da će zabraniti hokejašima iz KHL lige da učestvuju na ZOI.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: