Proleće stiglo u Humsku – Partizan u 1/16f LE!

Fudbaleri Partizana pobedili su Jang Bojs 2:1 i plasirali se u nokaut fazu Lige Evrope, prvi put posle 13 godina!

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 23.11.2017.

20:00

Proleće stiglo u Humsku – Partizan u 1/16f LE!
Foto: StarSport

Crno-beli su kolo pre kraja grupne faze stekli tri boda prednosti u odnosu na rivala iz Švajcarske s kojim imaju bolji međusobni skor (1:1 u Bernu).

Pred više od 20.500 navijača u Humskoj Partizan je poveo preko Leandrea Tavambe u 12. minutu, već u 25. je izjednačio Mumi Ngmaleu, da bi u 53. posle sjajnog kontranapada i asistencije Danila Pantića meč rešio Ognjen Ožegović.

Partizan je poveo iz prve šanse na utakmici, posle centaršuta Jankovića iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, Tavamba je sjajno skočio na visini "penala", te glavom loptu od zemlju poslao između stative i golmana Jang Bojsa.

Ovaj gol je probudio goste koji su odmah preuzeli kontrolu nad igrom i uspostavili dominaciju u sredini terena, koju su lako prenosili ispred gola crno-belih. Kružili su gosti oko kaznenog prostora Partizana, čiji igrači nisu uspevali da dobro isprate taj ritam, i to ih je brzo koštalo vođstva. Posle jedne opasne situacije u kaznenom Švajcarci dobijaju korner, Sulejmani ubacuje loptu u peterac, Tavamba slabo reaguje i servira loptu Ngmaleu koji sa 7-8 metara trese mrežu u 25. minutu.

Dominirao je Jang Bojs još desetak minuta, tražio put do preokreta, ali su crno-beli postepeno uspeli da uspostave ravnotežu u sredini terena i privedu kraju prvo poluvreme.

Posle 15-minutne pauze na teren izlazi potpuno drugačiji Partizan. Izuzetno agresivni u veznom redu crno-beli su preuzeli kontrolu, uspostavili svoj ritam i krenuli da prete golu Jang Bojsa.

To je brzo donelo rezultat srpskom šampionu, u 53. minutu Vulićević "otvara" kontru po desnoj strani, gura loptu do Tavambe koji je brzo šalje po zemlji kroz srce kaznenog na drugu stativu do usamljenog Pantića.

Mladi vezista je bio u odličnoj situaciji da sam šutira, ali je reagovao fenomenalno, prevario je rivala ispred sebe visokom povratnom loptom u sredinu gde je utrčavao Ožegović i glavom savladao Fon Balmosa.

I posle ovog gola Partizana gosti preuzimaju inicijativu, kreću na sve ili ništa, trener Jang Bojsa Hiter pola sata pre kraja uvodi na teren i iskusnog golgetera Oroa, koji je u nastavku bio glavna meta centaršuteva Sulejmanija, imali su gosti nekoliko solidnih situacija ispred i u kaznenom prostoru crno-belih, ali su Đukićevi momci odoleli i izborili plasman u nokaut fazu takmičenja.

Tok meča:

Foto: StarSport
22:57 Kraj! Partizan se plasirao u nokaut fazu Lige Evrope posle 13 godina!

94' Bojsi kruže oko kaznenog prostora Partizana, Sulejmani traži svoje napadače, dve opasne situacije, ali lopta oba puta odlazi pored gola.

90+2 Žestok pritisak Jang Bojsa, Švajcarci ne prekidaju igru iako se Everton žali na povredu posle oštrog starta rivala na stedini terena.

90' Pet minuta nadoknade vremena u Humskoj.

89' Faul Miletića u opasnoj zoni, ali Stojković sjajno reaguje i svom kaznenom i dobija faul.

88' Đukić pravi i treću izmenu, izvodi i drugog napadača, umornog Tavambu menja štoper Ostojić.
Foto: StarSport
87' Kontranapad Partizana preko Jankovića, Crnogorac ulazi u kazneni prostor sa desne strane, imao je nekoliko opcija, ali ga je to zbunilo, pa je na kraju izgubio loptu.

86' Žestoka borba u Humskoj, očekuje nas dramatična završnica meča.

84' Druga izmena kod gostiju, umesto Vutrič ulazi Fašnaht.

83' Asale je sam na 12 metara posle još jednog odličnog proigravanja igrača Jang Bojsa kroz sredinu, ali Mitrović uspeva da zakači loptu pa Stojković lako brani.

81' Nova izmena u Partizanu, mladog Pantića menja legenda Humske Saša Ilić.
Foto: StarSport
80' "Promešao" je Sulejmani vezni red Partizana i stigao do kaznenog prostora, lopta na kraju stiže do Sova koji šutira sa ivice kaznenog, ali loše pa šalje loptu preko gola.

79' Đukić pojačava sredinu terena, izvodi strelca drugog gola Ožegovića, a uvodi zadnjeg veznog Milana Radina.

78' Fantastičan veleslalom Tavambe kroz odbranu Jang Bojsa, prevario je Kamerunac dvojicu rivala, ispred sebe imao samo Fon Balmosa, ali je izgubio snagu i praktično mu samo dodao loptu.

75' Sjajna prilika za Ngmaleua posle idealnog proigravanja kroz sredinu u kazneni prostor, šutirao je brzo sa oko 15 metara, ali dovoljno slabo da Stojković lako interveniše.

74' Žestok nalet Jang Bojsa, ušli su Švajcarci u kazneni prostor, nekoliko upotrebljivih lopti za Oroa, ali Miletić i Mitrović uspevaju da ga zaustave.
Foto: StarSport
71' Sudija Bognar dopušta nešto jaču duel igru, što bolje koriste gosti, ali borbeni Everton pravi ravnotežu.

66' Hiter baca sve karte u napad, u igru uvodi bivšeg napadača PSŽ i Bordoa, sjajnog golgetera Giljoma Oroa.

63' Mnogo bolja igra crno-belih u drugom poluvremenu, srpski šampion je mnogo agresivniji u veznom redu i to mu omogućava da kontroliše ritam meča.

59' Odbrana Partizana opet "poklanja" priliku gostima, Asale je prošao po desnoj strani, prevario je Mitrovića, ali na sreću crno-belih šutira pored gola.

57' Oštar start nad Ožegovićem nakon što je izašao iz okvira igrališta, ali Mađar nije kaznio igrača Jang Bojsa. Čak ni faul nije svirao.
Foto: StarSport
* U međuvremenu, Skenderbeg je ekspresno postigao dva gola i pola sata pre kraja vodi 3:1 protiv Dinama u Elbasanu!

53' GOOOOOL! Partizan opet vodi! Sjajan kontranapad crno-belih, Vulićević je "gurnuo" loptu do Tavambe na desnoj strani, Kamerunac šalje fantastičnu dijagonalu po zemlji na drugu stranu kaznenog do Pantića, on može da šutira, ali se odlučuje za visoku povratnu u sredinu, tamo je sam Ognjen Ožegović koji takođe glavom trese mrežu Jang Bojsa – 2:1.

52' Janković i iz kornera pronalazi u šesnaestercu Miletića, ali je on opet neprecizan.

51' Slobodan udarac za Partizan iz slične pozicije kao u situaciji kada su crno-beli poveli, Janković opet šalje odličan centaršut u kazneni prostor, ovaj put Miletić šutira glavom, ali dobija samo korner.

48' Gosti prvi prete u drugom poluvremenu, Abišer je šutirao, ali Stojković brani.
Foto: StarSport
45' Sudija Bognar iz Mađarske je prvo poluvreme nadoknadio za 60 sekundi. Ništa se nije dogodilo.

43' Opao je ritam igre u Humskoj, Partizan je uspostavio ravnotežu na sredini terena, ali i dalje ne uspeva da se približi golu Jang Bojsa.

38' Crno-beli vrebaju priliku iz kontranapada, dok u retkim pozicionim napadima se oslanjaju na prodore bekova Miletića i Vulićevića, ali su gosti zatvorili sve prilaze svom kaznenom prostoru.

33' Kontranapad Jang Bojsa, Abišer stiže do kaznenog prostora Partizana, ali Mitrović izbacuje loptu.

29' Novi pokušaj Jankovića sa distance, ovaj put šutira sa oko 20 metara u okvir gola, ali brani golman gostiju.

25' GOOOOOL! Jang Bojs je izjednačio u Humskoj. Loša reakcija odbrane Partizana posle kornera koji je izveo Sulejmani sa desne strane, Tavamba je bukvalno uštopovao loptu i servirao je Ngamaleu koji sa 7-8 metara trese mrežu crno-belih – 1:1.
Foto: StarSport
23' Gosti i dalje diktiraju tempo i "kruže" oko kaznenog prostora Partizana.

20' Žestok ritam u Humskoj, Bojsi su se "probudili" nakon primljenog gola, preuzeli su kontrolu u veznom redu, nekoliko čvrstih i brzih duela dva tima.

* U međuvremenu, u Elbasanu su postignuta dva gola u prvih 20 minuta utakmice, Dinamo je poveo u 16. preko Cigankova, ali je samo dva kasnije izjednačio Ljuljaj

16' Pokušaja Janković sa iznenadi Fon Balmosa sa oko 25 metara, ali lopta odlazi pored gola.

12' GOOOOOL! Partizan vodi! Marko Janković je ubacio loptu iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, a na visini "penala" je sjajno skočio Lenadre Tavamba i glavom fudbal poslao od zemlju između desne stative i nemoćnog golmana Fon Balmosa – 1:0.
Foto: StarSport
10' Prva konkretnija akcija u Humskoj, Vulićević je probio po desnoj strani i ubacio loptu u peterac, ali je centrirao "na pamet", pa je loptu poslao pravo u ruke golmanu Jang Bojsa.

5' Tradicionalno "ispitivanje" snaga na startu utakmice, Partizan nešto angažovaniji.

21:05 Počeo je Partizanov ispit generacije

20:40 Pola sata pre početka utakmice na blagajnama u Humskoj je bila velika gužva. Dan uoči meča je prodato 13.000 karata, na stadionu se očekuje više od 15.000 ljudi.

20:20 Miroslav Đukić ipak nije šansu u prvoj postavi dao 1,6 miliona evra plaćenom Sejdubi Sumi, suspendovanog Tošića zamenio je mladi Danilo Pantić.

20:00 Partizan nije igrao u Evropi na proleće 13 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

587 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: