Može li Partizan kao pre 13 godina?

Fudbaleri Partizana u četvrtak dočekuju švajcarski Jang Bojs u petom kolu Lige Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

14:00

Može li Partizan kao pre 13 godina?
StarSport

Prvaku Srbije potrebna pobeda bi donela plasman u prolećni deo takmičenja, prvi za neki klub iz Srbije od 2005. godine.

’Crno-beli’ su te sezone, 2004/05, odigrali ukupno 12 utakmica na evropskoj sceni, upisali četiri pobede, šest puta igrali nerešeno, dva puta izgubili.

Ekipa koju je vodio Vladimir Vermezović je u dva kola kvalifikacija eliminisala rumunske klubove, Ocelul iz Galacija (0:0, 1:0), pa bukureštanski Dinamo (3:1, 0:0), oba puta pobedama u Humskoj i nerešenim rezultatima na strani.

Srđan Radonjić bio je jedini strelac protiv Ocelula, golove protiv Dinama postizali su Ivan Tomić, Pjer Boja i Nenad Brnović.
StarSport
U grupama se igralo po neobičnom principu ukupno četiri utakmice, po dve kod kuće i na strani, pa su u Humsku dolazili grčki Egaleo (4:0) i španski Viljareal (1:1), a ’crno-beli’ su gostovali Laciju u Rimu (2:2) i Midlsbrou na Ostrvu (0:3).

U duelu sa Grcima dva gola postigao je Saša Ilić, jedini igrač te generacije koji je i dalje u sastavu Partizana, jedan Simon Vukčević, jedan je bio autogol gostiju. Dvostruki strelac za ’crno-bele’ u duelu na rimskom Olimpiku bio je Pjer Boja, a Ivan Tomić postigao je jedini gol u duelu sa Viljarealom.

Bilo je to dovoljno za osvajanje drugog mesta u grupi, a žreb je u Humsku u prvom kolu nokaut runde doveo ukrajinski Dnjipro. U Beogradu je bilo 2:2, uz dva gola Nigerijca Obiore Odite, u Ukrajini je Partizan pobedio rezultatom 1:0. Gol je postigao Miroslav Radović.

U osmini finala Partizan je dočekao moskovki CSKA, u Beogradu je bilo 1:1, uz gol Ivana Tomića, a u revanšu, igranom u Krasnodaru, ’Armejci’ su slavili rezultatom 2:0 i prošli dalje.
StarSport
CSKA je te sezone osvojio Kup UEFA.

Prvi golman Partizana te sezone bio je Ivica Kralj, branio je i Đorđe Pantić.

U odbrani su najviše nastupa upisali Zoran Mirković, Nemanja Rnić, Nenad Đorđević, Nigerijac Ifeani Emeghara, a igrali su i Milivoje Ćirković, Milovan Milović i Branimir Bajić.

’Crno-beli’ su imali iskusnu i jaku sredinu terena, iskustvo su donosili Ivan Tomić, Dragan Ćirić i Albert Nađ, Saša Ilić imao je već puno utakmica u nogama, a uz njih su igrali i Simon Vukčević, Nenad Brnović, Miroslav Radović...
StarSport
Prvi aduti u napadu u jesenjem delu bili su Kamernac Pjer Boja i Srđan Radonjić, kasnije Nigerijac Obiora Odita, Nikola Grubješić, a minute u utakmicama kvalifikacija i Kupa UEFA dobili su i Branimir Petrović i Stefan Babović.

Zahvaljujući promenama sistema takmičenja, Partizanu će utakmica sa Jang Bojsom biti jedanaesta ove sezone, u deset dosadašnjih ostvarili su tri pobede, pet remija i dva puta gubili, a četvrtom pobedom bi se izjednačili sa učinkom generacije koja je pre trinaest godina ’prezimila’ u Evropi.

Do izjednačenja učinka sa timom koji je vodio Vladimir Vermezović, kojem su pomagali Blagoje Paunović i Darko Belojević, ekipi Miroslava Đukića ostaje da osvoji četiri boda u dve utakmice.

Prilika da se značajniji i veći deo posla obavi je u četvrtak, od 21 čas i pet minuta, kada u Humsku dolazi Jang Bojs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: