Tofaš pregazio i Efes, dabl-dabl Štimca, Gudurić 6

Košrkaši Tofaša nastavljaju da dominiraju u turskoj Superligi, posle sedam kola jedini su neporaženi sa po dve pobede ispred Efesa i Fenerbahčea.

Izvor: AK

Nedelja, 19.11.2017.

17:53

Tofaš pregazio i Efes, dabl-dabl Štimca, Gudurić 6
Foto: EPA/Sedat Suna

Da je ozbiljan kandidat za titulu tim iz Burse je pokazao ove nedelje ubedljivom pobedom nad Efesom 80:69.

Tofaš je stekao +14 na poluvremenu, Efes je smanjio na samo tri poena zaostatka pred poslednjih kvartal, ali je domaćin pokazao snagu kad je najpotrebnije i serijom 9:2 prelomio meč.

Domaćina je do sedme pobede u nizu predvodio Sami Mehija sa 18 poena i pet skokova, dok je 16 dodao Toni Koker, a Kenet Kađi ubacio 11 uz osam uhvaćenih lopti.

Efesu nisu pomogli dabl-dabl učinci Vladimira Štimca sa 13 poena i 12 skokova i Rikarda Lida sa 13 poena i deset uhvaćenih lopoti, te po 12 poena Brajanta Danstona i Krunoslav Simona.

S druge strane, Fenerbahče je bio ubedljiv u Esikšehiru sa 85:66 za poravnanje sa Efesom na deobi druge pozicije. Prvak Evrope meč je prelomio sjajnom odbranom u trećem periodu koji je dobio 22:9, a u napadu se istakao Melih Mahmutolu sa 20 poena uz pet skokova.

Dvocifren učinak je imao još samo Jan Veseli sa 11, dok je srpski reperzentativac Marko Gudurić ubacio 6 uz tri asistencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: