Sok "poklonio" pobedu, Dimitrov u finalu Londona

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu pobedom nad Džekom Sokom 2-1 (4:6, 6:0, 6:3).

Izvor: MLJ

Subota, 18.11.2017.

23:15

Sok
Getty Images

Verovatno je malo ko očekivao, ali u finalu Završnog mastersa 2017. godine igraju David Gofan i Grigor Dimitrov.

Gofan je ranije tokom dana bio bolji od Rodžera Federera, a Dimitrov je prošlonedeljnog pobednika Mastersa u Parizu savladao za tačno dva sata borbe u uzbudljivoj završnici.

Dimitrov je krenuo jako od samog starta i napravio brejk već u drugom gemu meča. Gotovo rutinski je potvrdio brejk za 3:0, da bi se prelomni trenutak prvog seta odigrao u narednom gemu.

Dimitrov ne koristi brejk loptu, Sok posle velike borbe osvaja gem na svoj servis za 3:1, a onda već u narednom pravi brejk.

Od tog trenutka je podigao samopouzdanje, odigrao još jedan dobar gem i iskoristio drugu brejk priliku za 5:4 da bi svojim servisom osvojio prvi set.

U drugom je postojao samo jedan teniser. Nikakve neizvesnosti nije bilo u tom delu igre u kome je Dimitrov sa tri brza brejka došao do 6:0 za 23 minuta igre.

Treći set će Džek Sok verovatno dugo pamtiti. Igrači su bili egal do 3:3, Dimitrov je osvojio gem na svoj servis za 4:3 i red je došao na Soka. U najgorem mogućem trenutku je odservirao duplu servis grešku za brejk loptu Dimitrova, Dimitrov je pritisak protivnika iskoristio i poveo sa 5:3. Sok je tako svojom greškom praktično poklonio pobedu protivniku.

Uzbuđenja tu nisu prestala. Pobedu je trebalo overiti novim servis gemom koji za Dimitrova nije bio ni nalik na prethodni u kom je servirao. Posle dve brejk lopte, četiri meč lopte i desetak minuta igre Sok šalje lopticu van polja i Dimitrov uspeva da prođe u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: