"Sukob" Rafe i Rodžera o Londonu: Šljaka vs trava

Prvi teniser sveta Rafael Nadal ponovo je kritikovao čelnike ATP zbog podloge na kojoj se igra Završni turnir u Londonu.

Izvor: B92

Sreda, 15.11.2017.

08:52

EPA-EFE/MILAN KAMMERMAYER

Turnir u 'O2 areni' tradicionalno se igra na betonskoj podlozi i ti uslovi najmanje odgovaraju španskom igraču, za kojeg se zna da najviše voli šljaku.

"Nije pošteno da teniser poput mene na završnom turniru stalno mora da igra na podlozi koja mu ne odgovara. Uvek je to najgori mogući teren za mene", rekao je Nadal posle odustajanja sa turnira zbog povrede desnog kolena.

"Bez obzira što se igra u dvoranskim uslovima, može da se postavi drugačija podloga. Ovo je fantastično mesto za organizaciju Završnog turnira. Atmosfera je neverovatna i veoma sam srećan što sam ovde. Uživam kada god imam priliku da igram u Londonu, ali svakako možemo da igramo i na šljaci".

Ovakav nastup 'Bika sa Maljorke' prokomentarisao je i jedan od njegovih najvećih rivala Rodžer Federer, koji je sa dva trijumfa već obezbedio mesto u polufinalu.

"Pošteno? Mislim da Rafa nije upotrebio pravu reč kad je to rekao. Podsećam da ne postoji nijedan Masters turnir na travi, i samo jedan u dvorani", istakao je Švajcarac koji ima priliku da osvoji osmi trofej i tako zaokruži nestvarnu sezonu.

On je naveo da bi i drugi igrači mogli da prigovaraju zbog podloge, čak i on jer mu najviše odgovara trava.

"Mislim da je ispravno i pošteno da se igra u dvorani. Takvi uslovi su samo u Parizu i verujem da dvorana zaslužuje da ima svoje mesto. Da li bismo mogli da se 'prebacimo' na šljaku s vremena na vreme? Da, možda. Da li bismo mogli da imamo neki turnir iz serije 1.000 na travi? Da, mogli bismo i to. Da li bismo mogli da imamo manje turnira na šljaci, a više na tvrdim podlogama? Da, o svemu tome se može raspravljati. Kraj sezone nije vreme za šljaku i to je to. Možete na 'zemlji' igrati i u dvorani, ali to je malo glupo. Shvatam njegovo mišljenje i razumem ga", dodao je Rodžer.

Momak iz Bazela je preskočio čitavu sezonu na šljaci, a u 2017. je osvojio Australijan open, Indijan Vels, Majami, Hale, Vimbldon, Šangaj i Bazel, dok je Nadal od šest trofeja dva podigao na betonu – US open i Peking.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: