Rodžer se probudio i na iskustvo zaustavio Zvereva

Rodžer Federer zabeležio je i drugu pobedu na Završnom Mastersu u Londonu, pošto je posle borbe u tri seta savladao Aleksandera Zvereva – 7:6(6), 5:7, 6:1.

Izvor:

Utorak, 14.11.2017.

23:26

Rodžer se probudio i na iskustvo zaustavio Zvereva
Getty images

Legendarni Švajcarac je do trijumfa nad mlađanim Nemcem u grupi 'Boris Beker' stigao posle 135 minuta igre, plasiravši se ujedno u polufinale, četrnaesti put u poslednjih petnaest sezona.

Zverev nije imao dovoljno koncentracije, ali ni iskustva, da kompletira preokret.

Aleksander je meč otvorio sa tri propuštene brejk prilike, da bi potom i sam spasao jednu, pre nego što smo gledali u potpunosti izjednačenu igru, odnosno taj-brejk prvog seta.

Tu je Nemac propustio drugu veliku šansu jer je sjajno počeo i poveo sa velikih 4:0. Međutim, Rodžer uzima pet poena u nizu, spasava set loptu na servis rivala i potom to kažnjava za vođstvo.
Getty images
Delovalo je da će momak iz Bazela nastaviti seriju, pošto je odmah napravio brejk na startu drugog seta, ali je Zverev uspeo da uzvrati u četvrtom gemu, posle čega je usledio novi period izjednačene igre, uz još jednu propuštenu brejk priliku za Nemca, a sve je delovalo tako da ćemo gledati novi taj-brejk.

Ipak, tada Aleksander koristi veliki pad u igri rivala i odvodi meč u odlučujući deo igre. Sada je on bio u naletu, lako je stigao do prvog gema, Federer je odmah uzvratio, a onda i u potpunosti preuzeo kontrolu.

Napravio je dva brejk u nizu, Zverev se sve više mučio, da bi bi osmom duplom greškom potvrdio pobedu osvajača rekordnih 19 Grend Slemova.

Ranije tokom dana, Džek Sok ostao je u konkurenciji za prolaz u polufinale pobedom nad Marinom Čilićem, takođe u tri seta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: