VIDEO: "Kenguri" dronom špijunirali Honduras

Za razliku od albanskih navijača, australijski su odlučili da dron upotrebe na nešto drugačiji način.

Izvor: MLJ

Utorak, 14.11.2017.

17:18

VIDEO:
Getty Images

Stručni štab Hondurasa optužio je Australijance za špijunažu uoči revanš meča baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Australija i Honduras igraju revanš 15. novembra, a selektor Hondurasa Horhe Luis Pinto smatra da su "Kenguri" na taj način hteli da dođu do informacija.

"To je sramota za tako razvijenu državu kao što je Australija. Kad su oni došli u Honduras pretresli su svaku sobu, kupatilo i prostoriju u hotelu. Posebno su proveravali stadion da ih možda ne snimamo. Razočarani smo, ovo je jasan primer fudbalske špijunaže" , rekao je Pinto.

On je napravio paralelu da se neke tehnološke inovacije poput VAR sistema koriste u pozitivne svrhe, a da se napredak tehnologije, odnosno dronovi danas koriste i za špijunažu.

Iz tabora Australije su sve demantovali, iako su koristili dron za snimanje svojih treninga. Negiraju da je sporni dron njihov i kažu da pripada deci iz obližnjeg parka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: