"Rafa jedva čeka London – samo mu on nedostaje"

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, kaže da 'Bik sa Maljorke' nema problema sa povredom kolena, ističući da je očekivao Rafin povratak na prvo mesto na svetu.

Izvor:

Četvrtak, 09.11.2017.

16:45

Getty images

Osvajač 16 Grend Slem titula iza sebe ima sjajnu sezonu – osvojio je jubilarni, deseti Rolan Garos i novu titulu na US Openu, kao i Masterse u Madridu i Monte Karlu, odnosno turnire u Pekingu i Barseloni.

"Očekivao sam da se Rafa vrati na prvo mesto, ponovo. Nisam nimalo iznenađen jer sam uvideo da trenira kao nekada, sa mnogo strasti. Njegov tenis, ali i um odveli su ga na prvo mesto", smatra Moja.

Iako je zbog problema sa kolenom morao da se povuče iz Bazela, a nešto kasnije i da preda četvrtfinalni duel pariskog Mastersa Filipu Krajinoviću.

Ispostavilo se da je sve to uradio iz predostrožnosti, kako bi spreman dočekao početak Završnog Mastersa u Londonu, i duel sa Davidom Gofanom u ponedeljak.

"Rafa je potpuno u redu, kao i koleno. Odlučio je da se povuče jer nije želeo bilo šta da rizikuje. S druge strane, biće maksimalno kompetitivan i koncentrisan u Londonu pošto je to jedini veliki turnir s kog nema titulu", istakao je nekadašnji svetski broj jedan.
Getty images
Španac i Belgijanac deo su grupe "Pit Sampras" zajedno sa Dominikom timom iz Austrije ii Grigorom Dimitrovim iz Bugarske.

Grupu "Boris Beker" čine Švajcarac Rodžer Federer, Aleksander Zverev iz Nemačke, Hrvat Marin Čilić i Amerikanac Džek Sok.

Za kraj, Maljorčanin će po treći put završiti godinu na čelu Tura (posle 2010. i 2013), a da se prethodno vratio na to mesto, dok su samo još Ivan Lendl, Rodžer Federer i Novak Đoković uspeli da učine isto, ali po jednom.

Istovremeno, Nadal, koji će po četvrti put u novu takmičarsku godinu ući kao prvi reket sveta, izjednači će sa Novakom, Ivanom i Džonom Mekinro po broju sezona koje je završio kao najbolji na planeti.

Ispred su samo Rodžer Federer i Džimi Konors sa pet, a prvi je Pit Sampras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: