250 dobrih saveta:Marina izdala vodič za devojčice

Pokret za žensku košarku Marina Maljković promovisao je vodič za odrastanje pod nazivom "250 dobrih saveta".

Izvor: B92, sem

Ponedeljak, 06.11.2017.

08:47

250 dobrih saveta:Marina izdala vodič za devojčice
Foto: Promo (SEM)

Pokret koji već skoro dve godine sa velikim uspehom sprovodi besplatne škole košarke za devojčice osnovnoškoskog uzrasta izdao je priručnik koji sadrži korisne savete kao i motivacione misli koje treba da podrže i ohrabre male košarkašice u njihovom odrastanju.

"Dobili smo priliku za novo druženje sa predivnim povodom. U saradnji sa našim prijateljima iz Telekoma Srbija ušli smo u projekat prikupljanja i objavljivanja svih onih dobrih saveta koje u Pokretu prenosimo našim malim košarkašicama. Naša osnovna ideja je bila im pomognemo u mnogim situacijama i iskušenjima sa kojima se suočavaju na terenu i treninzima, ali i u stvarnom životu, kako bi jednog dana izrasle u vredne i dobre osobe, cenjene u društvu. Želimo da ih motivišemo, inspirišemo i učimo pravim ljudskim vrednostima. U priručniku su se našli i saveti za roditelje, kako da budu prava podrška i kako da hrabre svoju decu, umesto da stavljaju veliki pritisak na njih kada su sportski rezultati u pitanju", rekla je Marina Maljković.

Saveti uključuju i one koji se tiču same košarke, ali i socijalizacije, obrazovanja, zdravog života, kao i izjave sportskih velikana poput Majkla Džordana, Pelea, Muhameda Alija, Karla Luisa, Emila Zatopeka i drugih.

"Košarka je divna igra, a kroz igru deca mogu mnogo da postignu. Ako nauče sve vrednosti košarke, lakše će prolaziti kroz život, jer su principi praktično isti. Košarka nas uči da budemo timski igrač, da igramo po pravilima, da poštujemo protivnike, trenere i sudije, da komuniciramo međusobno u timu i da treningom postajemo bolje", kaže šefica stručnog štaba turskog Galatasaraja.

Ovaj priručnik ugledao je svetlost dana zahvaljujući Telekomu Srbija i svaka mala košarkašica u Pokretu za žensku košarku Marina Maljković dobiće svoj primerak, koji će predstavljati neku vrstu vodiča za odrastanje.

"Veoma mi je drago što smo u pravom trenutku prepoznali priliku da kroz podršku „Pokreta za žensku košarku“ podržimo izbor velikog broja devojčica da se bave košarkom. „Pokret“ neguje razvoj sportskog duha i fer-pleja, usvajanje zdravih navika i ističe značaj obrazovanja, a to su vrednosti za koje se i mi u Telekomu Srbija zalažemo, svakodnevno unapređujući i olakšavajući komunikaciju među ljudima. Upravo zbog toga preporučujem devojčicama da se kroz odabrane savete „Vodiča za odrastanje“ potrude da budu još plemenitije drugarice, bolje i uspešnije košarkašice koje će možda jednog dana biti sportski ambasadori svoje zemlje u svetu", istakla je Marija Bošković, direktorka Sektora za odnose sa javnošću Telekoma Srbija.

Promocija vodiča održana je u sali osnovne škole "Branko Radičević", pred preko stotinu malih košarkašica.

"Pokret je nastavio da raste i ove sezone. U prethodne dve godine kroz naše treninge prošlo je više od 800 devojčica. Veoma smo zahvalni svima koji su nam pomogli i koji nam pomažu u ovoj predivnoj misiji. Hvala ljudima iz osnovne škole "Branko Radičević", koji su nam omogućili da od pre mesec dana u ovoj sali sprovodimo besplatni program za preko 80 devojčica, a ovom prilikom želim da najavim da ćemo od 12. novembra imati besplatne treninge u maloj sali Beogradske arene, pa pozivam sve devojčice koje žele da uđu u svet košarke da nam se priključe", poručila je Marina Maljković.

Beogradska arena biće 16. lokacija na kojoj će se održavati besplatni treninzi za devojčice osnovnoškolskog uzrasta. Počev od nedelje 12. novembra, treninzi će u maloj dvorani Arene biti svake subote i nedelje od 11 do 12 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: