Posle Mesija, Ronalda, Nejmara i Dešan meta ISIS

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel le Gre rekao je da je Savez zabrinut zbog pretnje koju je selektor Didije Dešan dobio od terorista ISIS.

Izvor: B92

Sreda, 01.11.2017.

23:20

Posle Mesija, Ronalda, Nejmara i Dešan meta ISIS
Foto: Getty images

Na internetu se pojavila fotografija Dešana obrađena u fotošopu kako ga okovanog kao taoca drže simpatizeri Islamske države.

Pre Dešana pojavile su se slične fotografije drugih velikih zvezda svetskog fudbala, poput Mesija, Ronalda, Nejmara, Asensija, zbog čega mediji navode da je meta terorista Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji narednog leta.

"Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom radi na tome vrlo direktno i zbog toga vam ne mogu dati više informacija. U svakom slučaju, mi smo veoma oprezni", rekao je Le Gre.

Dešan je na toj slici obučen u narandžasto odelo i u njega je uperen pištolj. Na drugoj se vidi ubijeni najbolji igrač Barselone Lionel Mesi, a pored njega fudbaler Pari Sen Žermena Nejmar klečeći čeka egzekuciju.

Te fotografije objavila je Vafa Medija Fondacija (Wafa Media Foundation), koja podržava Islamsku državu. Kako je prenela agencija Frans prens pozivajući se na eksperte, ne postoji dokazana ni autentična veza između Vafa fondacije i Islamske države.

Svetsko fudbalsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 15. jula naredne godine u Rusiji, gde se Francuska plasirala kao prvoplasirana u svojoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: