Jokić: Gledao sam semafor i zakačio ga

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić rekao je posle incidenta na meču sa Vašington Vizardsima da nije namerno udario trenera rivala Skota Bruksa.

Izvor: AK

Utorak, 24.10.2017.

09:17

Jokić: Gledao sam semafor i zakačio ga
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Jokić je zakačio Bruksa laktom po ramenu dok su se mimoilazili na parketu prilikom prekida meča, a ovaj se zateturao i požalio sudijama.

Srbin je dobio tehničku grešku jer je "namerno išao u Bruksa na putu ka klupi", a Bredli Bil je sa penala prelomio meč 32 sekunde pre kraja u korist Vizardsa (109:104).

"Pokušao sam da pogledam rezultat na semaforu i udario trenera. Žao mi je što sam svoj tim doveo u lošu poziciju. Mislio sam da je mene neko odgurnuo i pomislio da nije bitno", rekao je Jokić.

Skromni Srbin nije pokušao da se pravda niti je optužio Bruksa za glumu, koja je bila očigledna, što je istakao i trener Nagetsa Majk Meloun.

"Gledao sam snimak deset puta. Nikola je rekao da nije namerno. Izlazio je sa terena, Bruks je ulazio na parket, bilo je kontakta, iskreno mislim da je malo ukrašen. Verujem da nije namerno, takođe. Bruks je veoma dobar trener i čovek. Ovakve stvari se dogode u žaru borbe i ne možeš uvek da ih objasniš", rekao je Meloun.

Jokić je bio najbolji igrač Nagetsa na ovom meču postigao je 29 poena uz devet skokova i pet asistencija, a posebno je impresivan bio u poslednjem periodu u kojem je postigao 13 poena.

"Vrlo čudna situacija, nikad mi se nije ranije dogodilo. Mislim da me Jokić nije namerno udario, ali kontakt je postojao i sudije su donele odluku", rekao je Bruks, a potom pohvalio Srbina, "Prošle godine je postizao mnogo više poena nego na početku ove sezone, pa smo znali da će Denver raditi na tome. On je jedan od najboljih visokih igrača, a može i da pogodi sa više mesta. Ume da vodi loptu, da igra leđima, da šutiratrojke. Svestrane je. Stvarno je sjajan košarkaš koji ima šansu da bude Ol-star".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: