Muta: Moramo da radimo na individualnoj odbrani

Miroslav Nikolić, trener košarkaša Partizana, zadovoljan je pobedom nad Igokeom, ali nije igrom u odbrani.

Izvor: B92

Subota, 21.10.2017.

23:26

Muta: Moramo da radimo na individualnoj odbrani
Starsportphoto

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u neverovatno efikasnoj utakmici petog kola ABA lige – 117:104.

„Odbrana još ne funkcioniše kako sam ja zamišljao. Znao sam kakvi su, dobili su Budućnost i Cedevitu koji su, uz Zvezdu, najbolji u ligi. Imaju NBA igrača, nadao sam se da ćemo biti bolji u odbrani, ali nije bilo tako. Već sam pričao da ne razigravaju plejmejkeri, nego da razigrava ekipa. Oni su dali 27 i 30, ali su i ostali pogađali“, rekao je Nikolić.

Muta je istakao da će ekipa napredovati, iako nema mnogo vremena za treninge.

„U odbrani je teško, oni nisu navikli na individualnu odbranu i to moramo da radimo. Sve što smo postavljali u odbrani – ništa nije prošlo. Imamo dosta posla, radićemo u hodu jer stalno putujemo, ali ćemo se spremiti. U principu, zadovoljan sam kada dobijemo“.

Partizan će od ove nedelje biti jači za Samarda Semjuelsa.

„On je sigurno dobar igrač, ali ćemo videti kako će da se ponaša. Još nije odradio nijedan trening. Napadački je stabilan, ali ćemo videti kako ćemo braniti pik-en-rol sa njim. Krupan je i ako se bude ponašao kao Miler i Vilijams-Gos, biće dobro. Razgovarao sam sa njima o igri, tražio sam im da razigravaju ekipu. Ispunili su sve što je trebalo i nadam se da će ovako igrati u kontinuitetu“, dodao je Nikolić.

Mihajlo Andrić rekao je da se seća jedne utakmice sa ovolikim brojem poena, ali da ne zna kada je bilo ovoliko trojki.

„Težak meč, igrali smo protiv protivnika koji je ostvario dve velike pobede ove sezone. Teško ih je braniti, do kraja smo igrali dobro u napadu, a na odbrani moramo da radimo. Verujem da će to biti sve bolje“, kazao je Andrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: