Zvezda i Norič – dve magije tobdžija na isti dan

Kada su na terenu Džek Vilšer i Olivije Žiru, spektakularni golovi su gotovo zagarantovani – to su, nažalost, osetili i fudbaleri Crvene zvezde.

Izvor: B92

Petak, 20.10.2017.

20:00

Zvezda i Norič – dve magije tobdžija na isti dan
Starsportphoto

’Crveno-beli’ su u četvrtak na stadionu ’Rajko Mitić’ poraženi minimalnim rezultatom od Arsenala u trećem kolu Lige Evrope, a strelac jedinog pogotka bio je francuski napadač.

Žiru je u 85. minutu rastužio više od 50.000 navijača akrobatskim udarcem preko glave, kojem je prethodilo nekoliko sjajnih dodavanja između Vilšera i Tija Volkota.

"U toj poziciji mogao sam da kontrolišem loptu, hteo sam da dodam saigraču, ali nikoga nisam video, pa sam pokušao, nešto slično kao protiv Kristal Palasa u januaru. Imao sam sreće jer sam pogodio rašlje", rekao je Žiru.

Gotovo svakom ’Tobdžiji’ su kroz glavu prošle dve scene – ’škorpion’ protiv Kristal Palasa sa početka godine, ali i neverovatna akcija kod pogotka Vilšera od pre nekoliko sezona protiv Noriča. Engleski vezista je tada krunisao niz nestvarnih dodavanja i asistenciju Žirua, a Arsenal je trijumfovao rezultatom 4:1.

"Ovaj gol na ’prvu’ me je podsetio na onaj od prošle noći!", napisao je Francuz na "Tviteru". Potpuno neverovatno zvuči podatak da su dva spektakularna slična pogotka postignuta na isti datum – utakmica sa Noričem igrana je 19. oktobra 2013. godine.

"Bio je to dobar potez, on ima taj prirodni instinkt, ispred gola ili oko gola da pokuša nešto ’ludo’ i to obično uđe. Srećni smo zbog njega, ovo su velika tri boda", rekao je Vilšer.

Igrač utakmice na ’Rajku Mitiću’ objasnio je i zašto tako dobro funkcioniše sa Žiruom.

"Zna kako volim da igram i ja znam kako on voli da igra. Svestan je da volim da pokupim loptu i krenem ka odbrani, a on mi daje dodatnu opciju u tim slučajevima jer fenomenalno drži poziciju na terenu. Jak je kada ima loptu u posedu i na terenu funkcionišemo veoma dobro", dodao je Englez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: