Stojković: I ponosan i razočaran, sudijama na čast

Bek Zvezde Filip Stojković podvojenih je osećanja nakon meča koji je njegova ekipa odigrala sa londonskim Arsenalom na "Marakani".

Izvor: MLJ

Petak, 20.10.2017.

09:30

Stojković: I ponosan i razočaran, sudijama na čast
StarSport

Posle poraza 1:0 na svom terenu, golom Žirua u 85. minutu, Stojković oseća i ponos, ali i razočaranje.

"Osećam i ponos na ovu ekipu koja je pružila svoj maksimum, imali smo svoje šanse, nismo ih iskoristili, ali i razočaranje što smo primili takav gol kakav smo primili na nesreću, ali to je fudbal i zato ga svi volimo", rekao je Stojković.

Ističe da ranije nije nikada komentarisao suđenje, ali je ovog puta po njegovom mišljenju bilo spornih odluka kada je reč o kontaktu i faulovima. Ipak, za poraz ne krivi arbitre nego propuštene prilike koje je Zvezda imala.

"Sudiji na čast što je sudio kako je sudio, prvi put da komentarišem suđenje jer mi je krivo stvarno što je njima svaki kontakt sudio, a nama bukvalno nijedan kontakt koji je bio pedeset pedeset. I na kartone i neke faulove u skoku, ali dobro imali smo neke šanse, nismo ih iskoristili i sami smo krivi. Krivo mi je zbog publike što nismo izvukli neki pozitivan rezultat", rezigniran je pojedinim odlukama arbitara 24-godišnji igrač Zvezde.

Stojković dodaje da njegova ekipa nije zazirala od Arsenala, što je rezultat do 85. minuta potpuno i oravdavao. Na pitanje da li je Zvezda bila bolji rival tokom utakmice, odgovara da je to na drugima da komentarišu.

"Dali smo sve od sebe, rekli smo da nećemo da se uplašimo Arsenala, nismo se uplašili, odigrali smo egal utakmicu, a sad naravno na svakom je da komentariše da li smo bili bolji ili nismo. Na nama je da ostanemo mirno na zemlji i da već u nedelju damo sve od sebe da pobedimo u prvenstvu", istakao je on.

Ono što je izvesno je da će iz ove utakmice crpeti motivaciju za narednu, koja se početkom novembra igra u Londonu.

"Sigurno da hoćemo. Pripremićemo se kao i za ovu utakmicu ovde, kao i za svaku što se pripremamo samo će nam biti dodatni motiv da odigramo još jače jer smo videli da možemo da igramo sa njima".

Zvezda nije ponovila uspeh od pre 39 godina kada je golom Dušana Savića pobedila Arsenal sa 1:0. Dosta je vremena prošlo između tog dvomeča u Kupu UEFA i ovog u grupnoj fazi Lige Evrope. Iako se mnogo toga promenilo za skoro četrdeset godina, crveno-beli iz Beograda su bili ravnopravni crveno-belima iz Londona.

"Mi smo i pričali da imamo posle dugo vremena imamo šansu da se upišemo u istoriju, da odigramo sa Arsenalom. Odigrali smo, ali se nismo upisali u istoriju, ali predstoji nam revanš i nadam se da ćemo doći sa pozitivnim rezultatom iz Londona", kaže Stojković.

"Žule" otkriva i da njegov omiljeni engleski klub trenutno predstavlja nekadašnji igrač Zvezde Marko Grujić kome je poželeo veću minutažu u klubu, ali i da sa Liverpulom dođe u Beograd.

"Ja sam veliki navijač Liverpula, tako da bih voleo Liverpul da dođe, ali svaki veliki klub koji dođe je praznik fudbala za sve ljude koji su željni da vide velika imena na "Marakani" tako da bilo ko da dođe, ja sam presrećan", zaključio je Zvezdin bek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: