Đukić: Fljamurtari neće uticati na ove momke

Trener Partizana Miroslav Đukić očekuje fer borbu protiv Skenderbega u meču u Elbasanu koji je prema njegovim rečima dosta odlučuje.

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

18:58

Đukić: Fljamurtari neće uticati na ove momke
Foto: StarSport

Crno-beli u četvrtak (21:05) gostuju albanskom timu u trećem kolu Grupe B Lige Evrope, u kojoj oba tima imaju po bod iz prva dva meča.

"Fudbal nikad ne razdvaja, nego zbližava. Poruka je da smo bili dobro tretirani, nadam se da ćemo biti sportski prihvaćeni, a da će pobednika odlučiti fer borbu. Očekuje nas dobar meč protiv agresivne i tvrde ekipe kakva je Skenderbeg. Reč je o timu koji igra ofanzivan fudbal. Svesni smo da ove utakmice dosta odlučuju, nadamo se dobrom meču i dobrom rezultatu", rekao je Đukić na pres konferenciji u Tirani.

Albanski novinari su imali dosta pitanja za trenera Partizana, a u centru pažnje bila je čuvena eliminacija od Fljamurtarija pre 30 godina. "Prošlo je mnogo vremena, ovi momci što će igrati tu utakmicu nisu ni videli, tako da ona neće imati nikakvog uticaja na sutrašnju", istakao je trener crno-belih, "Dobro poznajemo Skenderbeg, videli smo mnogo njihvih utakmica, analizirali smo ih".

U centru pažnje uoči ove utakmice su naravno bezbednosna pitanja, Tirana i Elbasan su bukvalno blokirani zbog dolaska srpskog šampiona.

"Super smo tretirani ovde, nema nikakvih problema, a mi se ne plašimo nikakvog ambijenta. Ovde smo došli da igramo fudbal, 11 na 11 je na terenu, oni će rešavati sudbinu meča. Navikli smo da igramo u teškim ambijentima, jer smo profesionalci", rekao je Đukić koji je prokomentarisao i odluku da ne bude gostujućih navijača, "Mislim da su takva vremena i bolje je da izbegnemo bilo kakve neptijatnosti. Želimo da se u budućnosti te stvari popravi, da naše pristalice u budućnosti mogu da dođu ovde, a i njihove u Beograd".

Partizan je u prvom kolu remizirao u Švajcarskoj, a u drugom je poražen od Dinama, iako je vodio 2:0 na poluvremenu protiv Kijevljana.

"Nije tačno da nismo počeli dobro grupu, jer smo igrali nerešeno protiv Jang Bojsa, koji je dobra ekipa, na njihovom stadionu. A posle smo izgubili od favorita kakav je Dinamo. Nije to loš početak. Ove utakmice sa Skenderbegom će nam biti ključne po pitanju ambicija. Partizan uvek ide na pobedu, ali i ako bude remi bićemo zadovoljni, jer smo svesni da naspram sebe imamo teškog rivala. Nerešeno ovde nije neuspeh", naglasio je Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: