Ostojić: Na Arsenal odbranom i kontrama

Stevan Ostojić je u pre 39 godina bio pomoćni trener tima Crvene zvezde koji je pobedio Arsenal.

Izvor: MLJ

Sreda, 18.10.2017.

16:45

Ostojić: Na Arsenal odbranom i kontrama
Crvena zvezda

Od 1978. godine su se mnoge stvari okrenule naglavačke, a renome rivala se u evropskim okvirima umnogome promenio.

Zvezda je posle mnogo godina, došla do Evrope, a Arsenal posle još više godina ispao iz Lige šampiona i postao deo Lige Evrope. Ostojić kaže da je i tada, 1978. godine na putu do finala Kupa UEFA pobeda nad Arsenalom u Beogradu (1:0) bila jedna od boljih igara.

"To je bila jedna od boljih igara našeg tima na putu do finala Kupa UEFA. U Beogradu smo zasluženo pobedili, a u Londonu smo nadigrali Arsenal. Ipak, mnogo je vremena prošlo od tad i sutra očekujem na Marakani sasvim drugačiju igru. Sadašnji kolektiv Arsenala je dosta drugačiji, ima mnogo igrača sa strane. Njihova igra sa kraja ‘70-ih bila je pravi, čvrsti engleski fudbal koji je nama odgovarao i zato smo i mogli da se nosimo sa njima. Nadam se da će i aktuelni Zvezdini igrači ponoviti rezultat koji je ostvaren 1978. godine na Marakani", rekao je Ostojić za klupski sajt crveno-belih.

Arsenal je u grupi u kojoj je i Crvena zvezda pobedio u dva prethodna meča. Srpskom predstavniku bi dobro došao i bod jer ima izvojevanu pobedu nad Kelnom, ispuštenu pobedu u Beogradu protiv BATE Borisova i četiri boda. Te dve ekipe je bilo lakše napasti, sa Arsenalom je drugačije, smatra Ostojić.

"Nema u ovakvim utakmica previše taktike, srce igra veliku ulogu. Da danas sa klupe predvodim Zvezdu, prvo što bih rekao igračima, pred utakmicu sa ovako jakim rivalom, jeste da je najvažnije da kod kuće ne primimo gol. Postavio bih čitav tim tako da igra malo zatvorenije i bez obzira što je reč o utakmici na 'Marakani', čekao bih priliku iz kontranapada. Ipak, ne bih dozvolio igračima da se povuku skroz u odbranu, već da se postave na nekih 30 metara od gola. Kada bismo došli u fazu napada onda bi, naravno, morali da izađemo do pola igrališta", kaže Ostojić.

Prema njegovim rečima, rezultat nije zahvalno prognozirati, a timu Vladana Milojevića želi bar bod. Stadion "Rajko Mitić" je u međuvremenu rasprodat, pa podrška sa tribina svakako neće izostati. Za Zvezdinu publiku Ostojić kaže da može biti vetar u leđa i da je najbolja na svetu, ali i da igrači zahvaljujući njoj mogu da krenu "grlom u jagode".

"Ne smeju da se uplaše i ne sme da ih ponese publika. Lako je na krilima takve podrške krenuti grlom u jagode, ali verujem da oni čvrsto stoje na zemlji i da će ispoštovati sve što su se sa trenerom dogovorili, kako bi ostvarili dobar rezultat. Siguran sam da je Milojević pripremio fantastičnu taktiku za naše igrače i zato se i nadam da će se utakmica uspešno završiti", oprezan je Ostojić.

Crvena zvezda i Arsenal igraju u četvrtak od 19.00 utakmicu trećeg kola grupe H Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: