Špalir za legende Zvezde – "U Londonu muk"

Fudbalski klub Crvena zvezda priredio je špalir za čuvenu generaciju ovog kluba iz 1978. godine koji je izbacio Arsenala iz Kupa UEFA.

Izvor: B92

Utorak, 17.10.2017.

16:11

Špalir za legende Zvezde –
Foto:fkcrvenazvezda.rs

Čuveni sastav crveno-belih poželeo je sreću sadašnjoj generaciji koja će u četvrtak od 19 časova dočekati londonski klub u trećem kolu Lige Evropa.

Ovu svečanost na stadionu "Rajko Mitić" otvorio je glumac Nebojša Glogovac govoreći čuveni scenu iz filma "Munje" – "U Londonu muk".

Tišina je usledila posle čuvenog gola Duleta Savića kojim su crveno-beli izbacili slavni Arsenal.

Savić se prisetio sjajne akcije kompletnog tima Zvezde, Pižonove pete, centaršuta Blagojevića i njegovog gola iz voleja tri minuta pre kraja utakmice u Londonu.

"Nisam znao da će o tom golu toliko da se priča, a još manje da se pamti 40 godina. Verovatno će trajati još 40 godina. To je gol koji nije doneo trofej i čudno je koliko se pamti, verovatno to nešto govori", rekao je Savić. Crvena zvezda je u Beogradu pobedila sa 1:0, golom Blagojevića, da bi u na "Hajberiju" odigrala nerešeno 1:1.

U čast te sjajne generacije koju su činili – Aleksandar Stojanović, Milan Jovin, Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Cvjetin Blagojević, Miloš Šestić, Nedeljko Milosavljević, Zdravko Borovnica, Živan Ljukovčan, Dragan Miletović, Nikola Jovanović, Slavoljub Muslin, Mihalj Keri, Ivan Jurišić, Dušan Lukić, Zlatko Krmpotić i Zoran Simić, priređen je špalir.

Njih su pozdravili čelni ljudi Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović i Dragan Džajić koji je počasni predsednik kluba.

Utakmica između Crvene zvezda i Arsenala igra se u četvrtak od 19 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: