Memfis penzioniše "devetku" Tonija Alena

NBA ligaš Memfis Grizlisi saopštili su da će povući iz upotrebe broj devet na dresovima u čast bivšeg igrača Tonija Alena.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Alen je proteklog leta posle sedam godina napustio Grizlise i kao slobodan igrač potpisao za Nju Orleans Hornetse.

Ovj 35-godišnji bek, svojevremenu 25. pik Boston Seltiksa 2004, prosečno je beležio 8,9 poena uz 4,3 skokova za Grizlise, ali se pre svega isticao kao jedan od najboljih defanzivaca lige.

On je uz Zeka Rendolfa, Marka Gasola i Majka Konlija činio kičmu Memfisa protelih godina u kojima je tim iz Tenesija često igrao važnu ulogu u plej-ofu.

"Toni će uvek ostati upamćen kao igrač koji je uticao na rast popularnosti Memfis Grizlisa. Nikad ne bismo igrali plej-of sedam uzastopnih godina da nije bilo njegovog doprinosa ekipi. Postao je kultni heroj Memfisa, jedan od retkih koje je ovaj grad imao. Njegova strastvena igra je bila bez premca. Nedostajaće nam, ali nikad neće biti zaboravljen. Ponosni smo što će jednog dana #9 "Grindfadera" visiti pod svodovima FedExForuma uz Zekov", naveli su čelnici Grizlisa, vlasnik Robert Pera i generalni menadžer Kris Volas.

Alen se u petak vraća u Memfis gde će gostovati sa Pelikansima u generalnoj proveri pred početak nove NBA, koju će otvoriti takođe u "Fedeks Forumu".

Sport

strana 1 od 4 idi na stranu