Najbolji centri: Jokić ispred Gasola, Lava, Embida

Jedan od najpopularnijih portala u SAD "Bličer riport" (Bleacher report) pravio je tradicionalno listu od deset najboljih centara u NBA.

PTIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

TOP 15 centara po B/R:

15. Klint Kapela (Hjuston)
14. Andre Dramond (Detroit)
13. Stiven Adams (Oklahoma)
12. Bruk Lopes (LAL)
11. Majls Tarner (Indijana)
10. Džoel Embid (Filadelfija)
9. Hasan Vajtsajd (Majami)
8. Kevin Lav (Klivlend)
7. Diandre Džordan (LAK)
6. Mark Gasol (Memfis)
5. Al Horford (Boston)
4. Nikol Jokić (Denver)
3. Karl Entoni Tauns (Minesota)
2. Rudi Gober (Juta)
1. Demarkus Kazins (Nju Orleans)

Ljudi sa "Bličera" dosta cene našeg Nikolu Jokića koji je zauzeo visoko četvrto mesto i ispred njega nalaze se samo Karl Entoni Tauns, Rudi Gober i Demarkus Kazins.

Sa druge strana, iza Jokića ostali su "Ol-star" košarkaši poput: Marka Gasola, Diandre Džordana, Ala Horforda, Džoela Embida, ali i Kevina Lava.

Trener Klivlenda Tajron Lu rekao je da će Lav ove sezone igrati na poziciji pet, pa je tako autor teksta stavio Lava na ovaj spisak.

"Osećate se slobodno da možete da se žalite što je Jokić visoko rangiran. Vaše protivljenje će biti zabeleženo pre nego što nam uđe iz jednog uveta i izađe kroz drugo", na šaljiv način se autor teksta obratio čitaocima.

Kako navodi "Bličer riport", od kada je Jokić zaigrao kao startni centra, sredinom decembra, postao je ofanzivna mašina i prosečno je beležio 19,2 poena, 10,9 skokova i 5,8 asistencija.

Od tada je Denver postao najbolji napad u ligi, bolji čak i od kasnije aktuelnog šampiona NBA – Golden Stejt Voriorsa.

Takođe, ono što srpskog igrača deli od kandidata za MVP lige je odbrana, navodi popularni američki sajt. Dolaskom Pola Milsapa, očekuje se da Jokić sazri i defanzivno i da postane "ol-araund" igrač.

Kakvo je vaše mišljenje, da li je "Bleacher report" precenio ili potcenio Jokića, na kojem mestu bi se po vama našao i kako bi izgledala vaša lista najboljih centara u NBA?

Sport

strana 1 od 4 idi na stranu