Evroliga: Zvezda kreće iz Kaunasa (19h)

Košarkaši Crvene zvezde od 19.00 u Kaunasu započinju učešće u novoj sezoni Evrolige.

Izvor: PT

Petak, 13.10.2017.

09:20

Evroliga: Zvezda kreće iz Kaunasa (19h)
Getty Images

Izabranici Dušana Alimpijevića gostuju šampionu Litvanije Žalgirisu u prvom kolu elitnog klupskog košarkaškog takmičenja.

Pred Zvezdom je novi ciklus pošto je došlo do velikih promena u stručnom i igračkom kadrom.

Ono što raduje trenera Alimpijevića jeste da će imati kompletan sastav protiv Žalgirisa jer se u meču sa Olimpijom vratio i kapiten Branko Lazić.

"Žalgiris se kao klub i ekipa ponaša slično kao i Crvena zvezda. Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji koja se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1.Tvrda čvrsta ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro analiziramo. Idemo tamo da se prikažemo, ja se nadam u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti", najavio je meč trener Zvezde Dušan Alimpijević.

Žalgiris tradicionalno nije pretrpeo brojno mnogo promena, ali su opet tim napustili neki glavni igrači, poput: Vestermana (CSKA), Lekavičijusa (PAO), Motuma (Efes) i Lime (Real).

Klub iz Kaunasa se pojačao Di Bostom i Vasilijem Micićem koji biti glavni organizotori igre. Aksel Tupan će poktivati poziciju krila, a u klub su još došli i centar Brendon Dejvis i krilni centar Eron Vajt.

U četvrtak je odigrano pet mečeva Evrolige, dok se u petak igraju (pored Zvezdinog), još dva meča: 19.00 Himki - Valensija, 21.00 Barselona - PAO.

Povezane vesti:
* Može li Zvezda do Top 8 i kako će Gudurić odmeniti Bogdana?
* NBA u Evropi – top 10 pojačanja na Starom kontinentu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: