Roze mreže na "Rajku", Zvezda u borbi protiv raka

Prvotimci Crvene zvezde Mičel Donald, Aleksandar Pešić i Milan Borjan namestili su ružičastu mrežu na golove "Marakane" i podržali borbu protiv raka dojke.

Izvor: B92
Podeli
YTSS / Crvena zvezda
YTSS / Crvena zvezda

Mesec borbe protiv opake bolesti se obeležava svakog oktobra i prepoznatljiv je po roze mašnicama.

Širom zemlje se organizuju akcije i kampanje, a jednu takvu je organizovao i klub iz Ljutice Bogdana.

"Uvek rado podržavam ovakve akcije. Neki ljudi misle da u životu imaju probleme i da su nesrećni ali nisu svesni da nažalost ima onih koji pate od ozbiljnih bolesti i kojima je zaista teško. Zato bih želeo da apelujem na sve žene da odlaze redovno na preventivne preglede i da vode računa o svom zdravlju", rekao je za klupski sajt Mičel Donald.

Suština je da se podigne svest o značaju pravovremenih pregleda kojima se sprečava ili umanjuje mogućnost da bolest napreduje i razvije se.

"Fudbalski klub Crvena zvezda, kao najveći na ovim prostorima, vodi računa pođednako i o muškom i o ženskom sportu. Ova akcija, koja će se sprovoditi i u budućnosti, ima za cilj da ukaže na značaj oboljenja žena, kao i da se podigne svest o važnosti prevencije. Stvar je, nažalost, veoma ozbiljna. Srbija je na neslavnom drugom mestu po broju obolelih od karcinoma dojke u Evropi. I ovom akcijom radimo na tome da se preventivnim pregledima taj broj smanji", kaže doktor Miljko Ristić, predsednik Zdravstvene komisije FSS i član Upravnog odbora crveno-belih.

Sport

strana 1 od 4 idi na stranu