NBA Evropa – top 10 pojačanja na Starom kontinentu

Evropska košarka susrela se ovog leta sa gubitkom igrača poput Miloša Teodosića i Bogdana Bogdanovića koji su spadali u sam “krem de la krem“ na tlu Evrope.

PTIzvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Praksa odlazaka najboljih igrača u NBA ubuduće će biti još izraženija zbog znatno bolje finansijske situacije u Sjedinjenim Američkim Državama i zbog prilike da se igra sa najboljima na svetu.

U takvom rasporedu snaga Evropa ne može mnogo da uradi, međutim u Evroligi uvek će igrati kvalitetni igrač jer u najjačoj ligi na svetu nema mesta za sve i ne može svako da se prilagodi na stil igre koji se tamo neguje.

Evroligaške ekipe dobro su se pripremile za start nove sezone, skoro svi su uspeli da nadomeste odlaske i očekuje nas još jedna uzbudljiva klupska takmičarska godina.

Tokom leta videli smo nekoliko velikih pojačanja od kojih su među zvučnijim povratak Serhija Rodrigesa u Evropu i dolazak NBA šampiona iz zlatne ere Majamija – Norisa Kola.

Pored ove dvojice košarkaša ima još dosta zanimljivih imena, pogotovo sa severnoameričkog kontinenta, odakle su igrači koji nisu uspeli da se izbore za veću ulogu odlučili da dođu u elitno košarkaško takmičenje.

Izdvojili smo deset najzvučnijih pojačanja koji bi trebalo da obeleže sezonu 2017/2018.

Opširnije o tome možete pročitati u posebnoj TEMI našeg Petra Tadića.

Sport

strana 1 od 4 idi na stranu