Hrabra Bosna daleko od SP, Švedska "brojala" do 8

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina poražena je od Belgije sa 4:3 u devetom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izvor: PT

Subota, 07.10.2017.

19:52

Hrabra Bosna daleko od SP, Švedska
Getty Images

Borili su se domaći igrači do kraja utakmice, ali su na kraju ipak doživeli neuspeh i sada su im ostale samo matematičke šanse da se plasiraju u baraž.

Izabranici Mehmeda Baždarevića dva puta su dostizali prednost, a jednom su i uspevali da preokrenu rezultat, ali košatala ih je loša igra u odbrani.

Brzo Belgija uspela da dođe do prednosti pošto je u četvrtom minutu Menije savladao Asmira Begovića. Igraču PSŽ asistirao je Eden Azar. Nisu očajavali domaći igrači i već do 40. minuta dolaze do preokreta.

Strelci u 30. i 49. minutu bili su Medunjanin, odnosno Višća. Na poluvreme se otišlo sa prednošćču Bosne i Hervegovine.

U nastavku meča, domaći igrači su dosta pali i dopustili Belgijancima da preokrenu. Miši Batšuaji je pogodio u 59. minutu, dok je Jan Vertongen jedanaest minuta kasnije pogodio za 3:2.

Nadu Bosni i Hercegovini doneo je u 82. minutu Đumić kada je posle kornera glavom "zakucao" loptu u gol Tiba Kurtoe. Međutim, pravo razočaranje usledilo je samo dva minuta kasnije.

Janik Fereira Karasko pogodio je mrežu Asmira Begovića i tako, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.
Getty Images
Fudbaleri Švedske demolirali su Luksemburg sa 8:0, Estonija je nešto manje ubedljiva bila na gostovanju Gibraltaru (6:0), dok su Farska Ostrva i Letonija odigrali bez golova.

Švedska je ovako udaljila Holandiju od baraža jer imaju šest bodova više, ali i utakmicu više. Ukoliko Holandija pobedi Belorusiju, u poslednjem kolu će direktan duel odlučiti ko će ići u baraž za Mundijal.

Suvišno je pričati o utakmici Švedske i Luksemburga, domaći igrači su malo je reći dominirali pošto su uspeli da postignu čak osam golova.

Takođe i Estonija je potpuno opravdala ulogu favorita pošto je savladala Gibraltar sa 6:0, dok su Farska Osrtva uspela da ostvare bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: