VIDEO: Zvezda posle 28 godina ponovo u Kelnu

Fudbaleri Crvene zvezde imaće pregršt motiva na gostovanju Kelnu u Ligi Evrope, ali se jedan posebno ističe.

Izvor:

Sreda, 27.09.2017.

14:00

VIDEO: Zvezda posle 28 godina ponovo u Kelnu
YTSS

Iako treneri, ali ni sami igrači, ne vole termin osveta – stariji navijači crveno-belih priželjkuju revanš za dvomeč iz sezone 1989/90 u tadašnjem Kupu UEFA.

Tada su 'Jarčevi' uspeli da nadoknade dva gola minusa sa Marakane i plasiraju se u četvrtinu finala.

Zvezda je dočekala Keln pred punim stadionom, na klupi je sedeo legendarni Dragoslav Šekularac, a na terenu su bili:

Stevan Stojanović, Goran Jurić, Slobodan Marović, Dragi Kanatlarovski, Miloš Drizić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki (od 57. minuta Vladan Stošić), Dejan Savićević, Darko Pančev, Dragan Stojković i Mitar Mrkela (od 57. minuta Vladan Lukić).

Delovalo je da će gosti uspeti da izdrže sve nalete, pored velike doze sreće koju su imali na tom meču, ali je onda Dejan Savićević dva puta savladao čuvenog Boda Ilgnera u svega tri minuta (76. i 79.) doneo crveno-belima siguran trijumf.

Najpre je Dragan Stojković Piksi sjajno izveo korner, a Savićević, koji je zbog ovog meča pušten iz vojske, glavom zatresao mrežu, samo nekoliko minuta pošto mu je poništen pogodak, da bi nekoliko nadapa kasnije pokazao zašto su ga zvali 'Genije' – kada je posle fenomenalnog solo prodora pogodio dalji ugao gola sa ivice kaznenog. Međutim, Nemci su i tada pokazali osobinu koja oduvek krasi njihove sportiste – maksimalno koncentrisano ušli su u revanš, od prvog minuta krenuli sa napadima u talasima, ali odbrana na čelu sa debitantnom Zvonkom Milojevićem uspela da odbije sve nalete u prvih 45 minuta. 'Jarčevi' nisu menjali pristup ni u nastavku, da bi do željene prednosti došli pogotkom Falka Geca u 57. minutu, ali se činilo da je lopta pre centaršuta Franka Ordevica izašla van terena.

Ipak, iako je Keln dodatno pojačao pritisak, kako bi što pre osigurao barem produžetke, Zvezda je odolevala sve do sedam minuta pre kraja regularnog toka, ali se ispostavilo da ni to nije bilo dovoljno za prolazak u narednu rundu.

U 83. minutu, proslavljeni nemački reprezentativac Pjer Litbarski i Tomas Hesler su kombinovali, Milojević loše reagovao posle centaršuta, što Gec koristi i lako postiže svoj drugi gol.

Potom je neverovatnu šansu propustio Robert Prosinečki u 89. minutu, Miloš Drizić zaradio crveni karton, a Keln iskoristio smušenost odbrane rivala i preko asistenta kod prvog pogotka došao do rezultata koji ga je vodio dalje, ali je i taj pogodak bio dosta sumnjiv...

Nemce je u polufinalu zaustavio Juventus, a Crvena zvezda je naredne sezone postala prvak Evrope...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: