Muta Nikolić: Moram da "guram" ovu decu

Trener Partizana Miroslav "Muta" Nikolić istakao je posle prve pobede u sezoni da je njegova obaveza da daje šansu mladim igračima.

Izvor: AK

Petak, 22.09.2017.

09:10

Muta Nikolić: Moram da
Foto: StarSport

Crno-beli su u razigravanju za plasman u ABA Superkupu lige nadigrali velikog rivala Cibonu 83:76, predvođeni Amerkancem Vilijams-Gosom sa 30 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Dvocifren učinak imao je i mladi Marko Pecarski sa deset poena uz četiri uhvaćene lopte, a šansu je dobio i Tadija Tadić.

"Prva utakmica je uvek teška, bilo da je reč o turniru ili o takmičenju. Kasno sam se priključio ekipi, ali danas je bio dobar protok lopte, bolja, kvalitetnija odbrana, nismo izgubili mnogo lopti, tako da sam zadovoljan. Moja je obaveza da guram ovu decu, Pecarskog i Tadića, koji su 2000. odnosno 1999. godište. Mnogo mi je važno da oni polako ulaze u igru, pa ćemo videti koliku će minutažu da zasluže. Videćemo kako će da se pokažu i ove naše dve petice. Nemamo mnogo vremena da čekamo. Moramo da imamo trojicu iskusnih igrača da bi mogli da forsiramo dvojicu mladih. Želim da u Partizanu napravim reprezentativce, da za dve-tri godine iz našeg kluba neko bude u A reprezentaciji", istakao je Nikolić.

Partizan će u subotu igrati sa Igokeom (16:30) u borbi za peto mestu u ABA Superkupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: