UEFA odbila žalbu Rijeke

Disciplinska komisija UEFA odbila je žalbu Rijeke zbog zatvaranja severne tribine tokom utakmice Rijeka - AEK.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 13.09.2017.

19:28

UEFA odbila žalbu Rijeke
Getty Images

Rijeka je kažnjena zbog nedoličnog ponašanja dela navijača na utakmici sa Olimpijakosom, a osim zatvaranja severne tribine, kažnjena je i sa 21.000 evra.

U obrazloženju odluke se navodi da je upravo zbog dobre organizacije utakmice i sprovođenja svih mera navedenih u žalbi sankcija znatno umanjena i da će u slučaju ponavljanja nedoličnog ponašanja u sledećim međunarodnim utakmicama moguća sankcija biti 50.000 evra i zatvaranje celog stadiona, prenosi Hina.

Iz tabora hrvatskog prvaka objavili su da na Rujevici neće biti gostujućih navijača pa je celokupan kapacitet gostujuće južne tribine stadiona namenjen navijačima Rijeke.

Rukovodstvo Rijeke je pozvalo svoje navijače da se tokom utakmice suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava, od svih oblika govora mržnje i bacanja bilo kakvih predmeta na teren kako bi se izbegle vrlo rigorozne sankcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: