Legionari vs UEFA – nacisti, svinja i 50.000 €

U Poljskoj ne jenjava rat transparentima i kaznama između varšavske Legije i čelnika UEFA, posle nove kazne od 50.000 evra i zatvaranja stadiona.

Izvor:

Subota, 26.08.2017.

12:00

Legionari vs UEFA – nacisti, svinja i 50.000 €
YTSS

Sukob 'Legionara' i Evropske fudbalske federacije traje već nekoliko godina, a Poljaci ne odustaju od svoje namere da svaki put odgovore UEFA, smatrajući da se Kuća fudbala 'iživljava' nad njihovim klubom.

Na poslednjem transparetnu, UEFA je prikazana kao svinja koja broji pare od kazni Legiji, dok u 'šeširu' ispred nje stoje kuglice samo sa grbom kluba iz Varšave.

"Disciplinski postupak se odnosi na pirotehniku i nedozvoljeni transparent na prethodnoj utkamici sa moldavskim klubom Šerif Tiraspol. Klub je odmah zatražio obrazloženje kazne. Čim ga dobijemo, razmotrićemo da se žalimo", saopštila je Legija na sajtu kluba.

Rat transparentima po principu "mi transparent, vi nama kaznu, mi vama transparent da ste svinje", izbio je pošto su početkom avgusta navijači Legije podsetili na godišnjicu Varšavskog ustanka iz 1944. godine na utakmici sa Astanom ogromnim transparentom – gde je prikazan vojnik Hitlerovog Vermahta kako drži pištolj uperen u glavu dečaka sa kapom sa crveno-belom poljskom zastavom.
YTSS
Transparent je pratio napis da su u Varšavskom ustanku nemački fašisti ubili 160.000 civila, među njima hiljade dece, a iako je UEFA dala dozvolu navijačima Legije da odaju poštu žrtvama Varšavskog ustanka, nije znala i iznenadilo je da će to učiniti baš takvim transparentom.

Legiju je UEFA kaznila novčano sa 35.000 evra, koje su odmah rešili da prikupe sami navijači, a evropskim fudbalskim čelnicima uzvratili su već na 4. utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope transparentom sa ogromnom svinjom koja drži loptice za žrebanje uz potpis : "a 35.000 ide..."

Za svinju i pravi vatromet koji su oko transparenta priredili poljski navijači UEFA je sada kaznila Legiju zatvaranjem tribina za narednu utkamicu i sa 50.000 evra, javljaju poljski mediji, a cela Poljska s nestrpljenjem čeka kako će odgovoriti poljski navijači čim ih puste na tribinu.

Transparent sa UEFA svinjom čeka spreman da ga navijači prigodno izvuku još od 2014. godine, kada su ga pokazali prvi put besni zbog odluke da poništi pobedu Legije nad Seltikom u kvalifikacijama za Ligu šampiona jer je u igru ušao igrač koji nije imao pravo nastupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: