Volf iznenađen dobrim odnosom Hamiltona i Botasa

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da uopšte nije očekivao da će vozači te ekipe Luis Hamilton i Valteri Botas dobro saradjivati u šampionatu Formule 1.

Izvor: SM

Subota, 19.08.2017.

15:56

Volf iznenađen dobrim odnosom Hamiltona i Botasa
Getty Images

U prethodne tri godine u Mercedesu nije bila prijatna situacija zbog zategnutog odnosa izmedju vozača Luisa Hamiltona i Nika Rozberga. Oni su se borili za šampionsku titulu prošle sezone, uspešniji je bio Rozberg, koji je po osvajanju titule završio karijer

To je iznenadilo čelnike Mercedesa, koji su morali da traže novog vozača, pa su doveli Valterija Botasa iz Vilijamsa. Vozači Mercedesa se ove sezone odlično slažu i podržavaju jedan drugoga.

Volf je pohvalio Botasa jer je Finac po pitanju brzine na stazi vrlo blizu Hamiltona, ali je rekao da je iznenadjen njihovim "harmoničnim odnosom".

"Valteri postiže rezultate kakve smo očekivali. Kada smo odlučivali koga ćemo angažovati, znali smo za njegove kvalitete. Na stazi je ispunio naša očekivanja i iz trke u trku je sve bolji, napreduje, što je lepo videti. Medjutim, ono u čemu je prevazišao naša očekivanja, odnosno obojica, jeste način na koji saradjuju. Slažu se i poštuju na stazi, a čak i više van staze", rekao je Volf, preneo je Autosport.

"Čak je došlo do toga da je Luis u Silverstonu rekao da će voditi računa o njemu. Da li ste to prethodnih godina mogli da vidite u ekipi, da se vozači tako slažu? Odnos izmedju Valterija i Luisa je potpuno drugačiji nego izmedju Nika i Luisa. Sve je drugačije, a to utiče i na dinamiku u ekipi, pošto odnos medju vozačima utiče negativno ili pozitivno na tim", dodao je Volf.

Mercedes ove sezone ne dominira Formulom 1 kao u prethodne tri godine, ali Volf misli da se ekipa dobro izborila sa izazovima.

"Mogu reći da sam zadovoljan. Da ste mi zimus ponudili da ćemo pre letnje pauze pobediti u šest trka i imati osam pol pozicija, prihvatio bih. Ali, bilo je teže nego što rezultati pokazuju, pošto smo imali nekoliko tesnih trka sa Ferarijem. U Barseloni je Sebastijan (Fetel) bio zaista blizu Luisu, a u Sočiju i Špilbergu bio je blizu Valterija. Sve u svemu, bili smo dobri, s obzirom na brojne promene", rekao je Volf.

U šampionatu vozača Fetel je prvi sa 202 boda, Hamilton je drugi sa 188, dok je Botas treći sa 169 bodova.

U konkurenciji konstruktora Mercedes je prvi sa 357, a Ferari je drugi sa 318 bodova.

Posle mesec dana pauze, naredne nedelje nastavlja se takmičenje u šampionatu Formule 1, trkom za Veliku nagradu Belgije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: