"Otvorena škola tenisa" u Novom Bečeju

Manfestacija "Vikend sporta" održana je ove subote u Novom Bečeju.

Izvor: B92

Petak, 18.08.2017.

10:09

Foto: Teniski savez Srbije

Osnovci, njih oko 1000 iz različitih delova Vojvodine, imali su priliku da se takmiče u odbojci, fudbalu, košarci, borilačkim sportovima, kao i u "NIS otvorenoj školi tenisa" koju su ovom prilikom organizovali NIS i Teniski savez Srbije (TSS) u saradnju sa Osnovnom školom "Josif Marinković".

U prezentaciji Mini tenisa učestvovalo je 250 đaka, koji su imali priliku da se upoznaju sa programom Svetske teniske federacije (International Tennis Federation ITF) – MINI TENNIS koji je namenjen deci školskog uzrasta, a čiji je osnovni cilj popularizacija sportskih vrednosti, kulture nenasilja i fer pleja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece.

Na zabavan način, deci su predstavljena osnovna pravila ovog sporta, uz opremu koja je prilagođena njihovom uzrastu, korišćenjem mini terena, manjih reketa i lakših loptica. NIS i Teniski savez Srbije tradicionalno već šest godina za redom organizuju besplatne škole tenisa za decu širom Srbije.

Akcija se organizuje u skladu sa NIS-ovim korprorativnim programom "Budućnost na delu" čiji je cilj promocija zdravog života, podrska dečijem i profesionalnom sportu kao i razvoju i animiranju mladih talenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: