Vardar srušio Fener, Prijović x2, Stojiljković x1

Skopski Vardar priredio je iznenađenje večeri u prvim mečevima kvalifikacija za Ligu Evrope porazivši Fenerbahče na stadionu Filip II – 2:0 (1:0).

Izvor:

Četvrtak, 17.08.2017.

23:11

Vardar srušio Fener, Prijović x2, Stojiljković x1
Getty Images

Prvak Makedonije nije imao sreće da eliminiše Kopenhagen na putu ka Ligi Evrope, ali se promena trenera i dolazak Čedomira Janevskog ispostavila kao pravi potez.

Domaći su odigrali sjajan meč, a već posle dvadeset minuta igre Tigran Barsegjan pogodio je za vođstvo.

U nastavku je viđena velika borba da bi do novih uzbuđenja morali da čekamo sve do samog finiša, kada je došlo do kulminacije. Najpre je Bojan Grncarov dobio drugi žuti karton u 89. minutu u redovima domaćih, ali to nije sprečilo Vardar da sa dva gola prednosti otputuje u Istanbul.

Tačnije, Memet Topal pravi neverovatnu grešku u drugom minutu nadoknade, prebacivši glavom sopstvenog čuvara mreže, dok je Souza u sledećem napadu laktom udario protivnika i zaradio direktno isključenje.

Nešto ranije, Braga je slavila na gostovanju na Isladnu Hafnarhjorduru, a pobednički pogodak u preokretu bio je delo našeg Nikole Stojiljkovića u 79. minutu – 2:1 (0:1), dok je PAOK u Solunu bio bolji od švedskog Estersunda, uz dva pogotka reprezentativca Srbije Aleksandra Prijovića, u 77. i 88. minutu iz penala za deleko mirniji put na revanš – 3:1 (1:1).

Odličan susret viđen je i u Atini, gde je Atletik Bilbao posle preokreta uspeo da savlada domaći Panatinaikos – 3:2 (0:1).
Getty Images
Lod i Kabezas su do 55. minuta doneli dva pogotka prednosti za PAO, ali je onda došlo do ogromnog pada – što kažnjavaju Aric Aduric u 68, Oskar de Markos u 71. i ponovo Aduric u 74. minutu, iz penala, za veliko slavlje Baska.

Ajaks je u Amsterdamu još jednom razočarao svoje navijače, posle ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ovoga puta na Johan Krojf Areni slavio je Rosenborg, pogotkom Adegbengroa u 77. minutu.

S druge strane, Milan očekivano nije imao previše problema protiv Škendije, a mreža gostiju iz Makedonije tresla se čak šest puta na San Siru – 6:0 (3:0).

Andre Silva otvorio je seriju golova, nastavio je Rikardo Montolivo, pre nego što je Silva još jednom pogodio pred odlazak na odmor. U nastavku se upisao i Fabio Borini, onda i Luka Antoneli, pre nego što je Montolivo svojim drugim golom postavio konačan rezultat.

Hajduk iz Splita poražen je na gostovanju Evertonu 2:0 (2:0), pogocima Majkla Kina i Idrise Geja u prvom poluvremenu, u susretu koji su incidentima obeležili pripadnici Torcide, dok je naš Predrag Rajković sačuvao mrežu Makabija iz Tel Aviva na gostovanju Altahu u Austriji – 1:0 (0:0).

Ludogorec je bio siguran pred svojim navijačima protiv Suduve 2:0 (0:0), Domžale su u Sloveniji remizirale sa Olimpik Marsejom 1:1 (1:0), Osijek je izgubio od bečke Austrije 2:1 (1:1), a Salcburg nije imao problema na gostovanju Vitorulu – 3:1 (3:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: