Lazić: Traka je velika čast, strpljenje je ključ

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić govorio je o reprezentaciji i očekivanjima pred novu sezonu crveno-belih.

Izvor: PT

Nedelja, 13.08.2017.

11:56

Lazić: Traka je velika čast, strpljenje je ključ
kkcrvenazvezda.rs

Pod vođstvom Dušana Alimpijevića crveno-beli marljivo treniraju, a u sredu dobili su i dodatan elan jer su na trening došli članovi reprezentacije Srbije, tim menadžer Nebojša Ilić i reprezentativac Branko Lazić.

Dobro poznato lice i novi kapiten crveno-belih Branko Lazić je iskoristio je slobodan dan da ispita stanje na treningu svojih saigrača.

''Bez obzira što imamo vrlo malo vremena na raspolaganju od dolaska sa Kopaonika, i pred početak „Trofeja Beograd" želeo sam svakako da dođem i obiđem momke i upoznam se sa novim stručnim štabom. Atmosfera je radna, odlična, i samo tako neka nastave. Ja ću im se sigurno priključiti potpuno spreman, kao i uvek’’, rekao je Lazić za zvanični sajt kluba.

Veliki borac i u svakom smislu pravi vođa na terenu je nezamenjivi šraf u crveno-beloj mašineriji. S toga sa novim ugovorom je stigla i kapitenska traka za koju Lazić kaže da predstavlja veliku čast.

’’Uloga kapitena je velika čast. Nova uloga mi nije u potpunosti nepoznata jer sam do sada imao status zamenika i znam veoma dobro koja je njena težina. Trudiću se da opravdam ukazano poverenje i da svojim primerom na najbolji način pokažem mladim igračima, koji će predstavljati okosnicu novog tima, šta znači dres Crvene zvezde’’, rekao je Lazić koji se potom osvrnuo na novi tim Crvene zvezde:

’’Spadam među najiskusnije, ali tu je i Milko (Bjelica), a sada nam se pridružio i Marko (Kešelj). Nas trojica smo puno toga prošli u karijerama i mislim da ćemo imati šta da naučimo mlade saigrače. Zvezdini ciljevi su uvek oni najviši, a ja sam siguran da ćemo napornim radom uspeti da dođemo do nivoa koji zahteva borba na tri fronta’’
StarSport
Na treningu u sredu kapiten je pored novih saigrača upoznao i stručni štab. Dug razgovor sa trenerom Dušanom Alimpijevićem ostao je tajanstven, kako i treba da bude.

’’Razgovarao sam sa trenerom Alimpijevićem i jako smo brzo pronašli zajednički jezik. Prošle sezone je napravio veliki uspeh sa FMP-om, pokazao se na velikoj sceni i sasvim zasluženo je dobio priliku da sa klupe predvodi Crvenu zvezdu. Ambiciozan je, ima jasnu viziju kako treba da izgledamo na terenu i siguran sam da ćemo imati veoma uspešnu saradnju’’, zastao je Lazić, a potom dodao:

''Naravno da i sa priprema reprezentacije pomno pratim sve što se dešava u klubu. Očekuje nas veliki rad, prvo kao i uvek na fizičkoj spremi, uz to kasnije i uigravanje tima. Sigurno da samo velikim radom i borbenošću možemo da dođemo i do kvaliteta koji ovaj tim nesumnjivo poseduje. Jer da ga ovi momci nemaju, ne bi ni bili u Crvenoj zvezdi. Vidim da se često provlače ta dva termina "strpljenje i poverenje". I zaista je to suština svega. Želim samo da nas navijači podržavaju i da veruju u te momke koji će nositi crveno-beli dres. Ali, za početak, prvo da se pripremimo kako treba i da budemo zdravi", zaključio je Lazić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: