Đorđević: Skidam kapu za pristup momaka

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević je prezadovoljan pristupom igrača Srbije u pobedi nad Grčkom.

Izvor: MLJ

Subota, 12.08.2017.

23:40

Đorđević: Skidam kapu za pristup momaka
StarSport

"Orlovi" su od Grka bili bolji sa 93:61 u svom prvom meču na turniru "Trofej Beograda".

"Mislim da je Grčka malo više osetila utakmicu od sinoć. Moramo da budemo pošteni prema svemu i ne treba da gledamo statistiku i rezultat. Ovo su trening utakmice, radimo, spremamo se...", rekao je Đorđević novinarima posle utakmice.

Srbija je pobedila Grčku pre svega zahvaljujući fanatičnoj i konstantnoj odbrani, ali i zahvaljujući izvanrednom šutu sa svih pozicija.

"Mi pored svega treba da gledamo u svoj tanjir, da gledamo svoje stvari, da se okrenemo našoj igiri. Znamo šta nas čeka, ne bojimo se i ne strahujemo. Hoćemo da iznesemo našu košarku na teren", dodao je Đorđević.

Grčka je igrala bez Janisa Adetokumba, dok za Srbiju nisu igrali Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica i Marko Simonović.

"Grčka je sjajna ekipa... Nijedna ekipa neće sada da otvori sve karte, tako oni danas nisu uvrstili Adetokumba, ali nije ni kod nas bilo par igrača. Sigurno je da im on dodaje kvalitet, on je ol-star igrač, koji je napredovao brzinom svetlosti. Sigurno će im dati mnogo, atletikom i fizikalijama", rekao je srpski selektor.

Upitan da li je zadovoljan pristupom svoje ekipe na večerašnjoj utakmici, selektor je u šali rekao, "Uopšte nisam zadovoljan".

On podseća da je utakmica kontrolna i da zbog toga ne treba igru Srbije i Grčke svoditi na četiri četvrtine odigrane u subotu uveče.

"Ne treba gledati 40 minuta ove utakmice. Mogu da budem zadovoljan delom prvog poluvremena kada je igra bila na nivou, pre svega njihova, nije bila borbena i odbrambena. Posle u drugom su imali neke petorke za koje mislim da nisu igrali ni na treningu. Treba samo ići dalje. Zaboraviti ovo danas, razmišljati o sutrašnjem danu. Ja bih voleo da bude teža utakmica. To nam treba, da igramo na jednu loptu", rekao je Đorđević.

"Moji igrači ovako igraju, takva im je karakteristika i mene to može samo da raduje. Skidam kapu za pristup",
dodao je 'Sale Nacionale'.

Publici se zahvalio na podršci i pozvao ih i u nedelju da dođu i ispune dvoranu "Aleksandar Nikolić" na meču protiv Crne Gore koji se takođe igra od 21.00 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: